Grönt är inte alltid skönt

Hej och hå, vilket sjå. I dag har jag transplanterat jordgubbsplantor, slitit upp ettusentvåhundratjugotre kvickrötter från Trollbacken, gjort fint i rabatten där de traditionella luktärtorna ska växa upp och sprida väldoft och sett Nadal spela tennis som en gud. Om nu gudar spelar tennis.

Så kommer jag hem till stan för att vila. Vad upptäcker jag då, väääldigt snabbt? Jo, att Snicke-Ricke står utanför vårt fönster och borrar genom husgrunden. Det låter! Och det låter mycket. Ingen vila blir det. Men så småningom blir det en balkong och då får man ju ha lite överseende med diverse olägenheter. Så himla storsint är jag.

Tro nu inte att vår lägenhet blir övergiven bara för att vi flyttar ut till stugan. Nejdå, det kommer en stockholmare som ska bo och trivas här, för fjärde året i rad. Hon har insett att det är i Skellefteå man ska vara på sommaren, här händer det så mycket trevligt. Har vi fått veta. Som vanligt nonchalerar man sin hembygd och tror att gräset är grönare någon annanstans men nu är faktiskt vår gräsmatta i stugan grönare än någon annan. Jag har tappat ut en burk målarfärg. Grön. Gräsmattan och mina kläder blev gröna i stället för ett öga som jag skulle måla på en träbit som liknar en ilsken fisk. Nu blev det en ganska så ilsken Maude i stället som gick raka vägen in och ställde sig i duschen - med kläderna på. Inte hjälpte det. Grön och förbaskad fick jag skrapa bort färgen från min hud och kläderna, ja de får jag väl skicka till klädhimlen. Men gräsmattan är fin. Behöver inte klippas heller. Perfekt eftersom klipparen vägrade starta i dag. Ibland faller liksom bitar på plats, man inser meningen med allt.

Jag hörde gocken i dag också. Den ko-koade i väster och eftersom jag inte är helt säker på väderstreck så kan väster vara överallt. Det tycker jag är väldigt praktiskt. Men jag insåg att den kanske ändå befann sig österut för vi hade Trisslotter som skulle ge oss möjligheten att köpa en åkgräsklippare alternativt en ny, stor, TV till stugan. Sättpotatis blev det. 3 kilo. Och tröstergöken den gol.

Nästa gång som vi ska skrapa Triss, ska jag försäkra mig om att göken låter från Forsbackahållet. Det är västerut, det är jag bombsäker på. Och då vore det väl rackarn om vi inte skulle få in nån liten miljon. Plötsligt händer det. Jepp, jag insåg det när jag tappade målarburken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0