Jag - en typisk norrlänning

Finns det någon som är mer typisk norrlänning än jag? Den schablonbild som finns på oss, stämmer till punkt och pricka på mig.
 
Lugn. Jajamän. Hetsar aldrig upp mig för stavfel, särskrivningar, Leif Boork eller felaktiga avblåsningar.
 
Trygg. Kunde inte vara mer exakt. Jag sover gott hur ensam jag än är. Ser aldrig en potetiell mördare i folk jag möter. Darrar aldrig på manschetten i ett flygplan.
 
Pålitlig. Jepp. Har jag sagt nåt så står jag för det. Det kan jag gott kosta på mig eftersom jag är:
 
Ordkarg. Är inte den som pladdrar i onödan om oväsentliga ting. Pratar absolut inte i telefonen en och en halv timme. Svarar jakande på inandning, "schjooooo", och nekande med huvudskakning.
 
Tvekar inte att åka 25 mil på dans. Där blir det svårare men om jag gör en omskrivning till "Tvekar inte att åka åtta mil för att köpa servetter" så är det en jämförbar beskrivning. Kan även gälla tio mil för en låda spik. Men dans är inte min grej längre. Det är roligare med servetter och spik.
 
Kör skoter året om. Nej men HALLÅ, var kom nu det ifrån? Det var en katt bland hermelinerna må jag säga. Jag kör inte skoter på sommaren. Inte på vintern heller. I själva verket avskyr jag skotrar, de spyr ut avgaser och sprutar snö. Så det där kan inte gälla en genuin norrlänning. Måste vara en sörlänning på besök.
 
Vi lär ska vara inbundna, svåra att få kontakt med, buttra och egensinnniga. Så sant så.
 
Långsamma och tröga. Visst. Se bara på Skellefteå AIK.
 
Det påstås också att vi som kommer från den här staden, har en viss gångstil. Jo, nog är det så. Man behöver bara stå på torget och titta på alla människor som går förbi. De rör sig exakt likadant. Och gör de inte det, då är de förmodligen från Piteå.
 
Jag är stolt över att vara norrlänning! Det finns ju de, i andra delar av landet, som beskrivs som snåla, gnälliga, dryga, hemvävda, fiskluktande, högreligiösa och så vidare. Vad har de att vara stolta över?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0