Jag - en tant?

Ok, det är oundvikligt. Det måste få bli lite hockey här och nu. Men liksom ändå bara i periferin.
 
Husorganet Norran har en förträfflig hockeyblogg, skriven av kunniga och insatta sportjournalister. SPORTjournalister, hörde du det? Klart och tydligt?
 
I lördags stod det: "Jag såg en tant på en bra bit över 60 år några rader nedanför mig som hoppade, sjöng och såg ut att ha hur roligt som helst."
 
Håll dig till det sportsliga, pojkvasker! Eller byt inriktning och bli nöjesreporter i stället, då kan du få bli förvånad över att tant Tina Turner, 74 år, hoppar, sjunger och ser ut att ha hur roligt som helst. Eller tant Cher, 67. För att inte tala om tant Madonna, 55, för hon räknas väl också dit? Till den skaran som har glömt hur det är att vara vid liv, att vara med, att engagera sig, att leva ut sina känslor, att vara u-n-g?
 
Man får gärna (men helst inte) kalla mig tant, även om jag inte är en bra bit över 60 än, men jädrar i det snuset om jag anses vara unik när jag, i min ålder, visar mina känslor! Att vara spontan, tokig, busig är inte en rättighet enbart gällande ungdom. Då skulle Rune ha åkt in i finkan för länge sedan. Den killen, som jag tidigare har berättat om, har den mest glimtande glimten i ögat, som jag vet. Och den grabben är 86. År! Han har dessutom nyss inlett en ny karriär, tillsammans med en annan snubbe. De åker runt till olika äldreboenden och spelar dragspel för "gamlingarna" (säger han). Och, minsann, om inte flera sjunger med. Och några till och med dansar. Precis som de gjorde när de var unga. Under tjugonio.
 
Jaha, och vad hände nu då? Varför blev det helt plötsligt kursiv stil på inlägget? Jag har inte gjort nåt . . . Och inte begriper jag nåt heller. Måste kanske ringa Gidde, 9 år, och fråga. Då kan jag samtidigt, om han har tid, berätta om när jag var fem-sex år och stod och frös vid en uterink (det fanns inte annat då) och hejade på KIF, Krångfors IF, när jag plötsligt kände att jag var väääldigt kissnödig. Till mitt hem, uppe på "Backen", ledde en jättelång trappa och när jag hade avverkat halva längden, hördes ett glädjevrål nere från planen. Då bestämde jag mig. Jag skulle kissa på mig! Hellre det än att missa att hylla våra spelare. Sagt och gjort. Jag återvände och såg resten av matchen. Nöjd och lycklig över KIF:s vinst, gick jag på mycket stela ben hem. Och det säger jag, att skulle det krävas en sådan uppoffring från min sida i dag för att SAIK ska ta guldet till Skellefteå, så gjorde jag det igen. Det vet man väl hur tanter är. Kissar ner sig stup i ett.
 
 

Kommentarer
Postat av: Gun

Tant Brun - ja, tant Gredelin - ja, men tant Grön??

2013-04-16 @ 13:19:54
Postat av: Maude

Känner inte till någon av dem! Bara farbror Blå ;-) Eller Fredrik Reinfeldt, som han väl heter "på rikt" . . .

2013-04-16 @ 15:50:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0