SJ:s nya slogan?

Vilken stjärnsmäll vi åkte på i går. Vi är alltså lika med Skellefteå AIK. Det blir inte "dom" bara för en brakförlust, sån är inte jag.
 
Värre är det för Rögle som går som tåget, det vill säga inte alls. Eller Timrå, som mest liknar centerpartiet; skjuter över målet hela tiden och sjunker mer och mer siffermässigt.
 
På tal om tåg så har ju SJ beslutat att ställa in Norrlandstågen hela januari och februari. De tål inte kyla nämligen, tågstackarna. Tillverkade i Sydeuropa som dom är. Mannen såg ett TV-program om Sibirien en dag. Där går tågen i 40-50-gradig kyla, dag ut och dag in. Ääää, hallå SJ, vi kanske är närmare sibiriska väderleksförhållanden än de italienska? Men de tågen kanske inte är lika flashiga och bekväma? Hellre strömlinjeformade och moderna som står, än robusta och obekväma som går. SJ.s nya slogan?
 
Resenärerna får åka med ersättningsbussar i stället. Till varmare trakter, där sommartågen börjar fungera. Men jisses om det börjar snöa - och töa - även där. Då är det kört igen. Och då står bussarna också. Folk som då måste ta sig fram till sitt resmål, behöver inte känna sig strandsatta. Det finns ännu några hästar med vagn kvar i landet. De är säkra transportmedel, lite vatten och havre bara och broddar på skorna så skjutsar de dig vart du vill och en vecka-tio dagar efter beräknat datum kommer du fram. Men inte levande. Du har inte lärt dig att klä dig som de gjorde när hästskjutsar var det allmänna färdmedlet. Vadmal och fårskinn. Och OM du, mot all förmodan, skulle få tag på och sätta på dig en dylik utstyrsel, skulle du antagligen både nysa och klia dig till döds.
 
På nåt sätt tror jag att vi har kommit i otakt.
 
Som SAIK gjorde mot Linköping i går. SAIK bjöd upp och LHC tackade ja till dansen. Sen var de ofina nog att dansa samba fastän SAIK drog en vals. Nästa match måste våra killar lyssna till musiken inom sig, innan de bestämmer vilken takt som ska gälla. Men det är ju Timrå som står på "tur", Crippe, Jonte och Hagos, laget som i match efter match blir utan mål, så Skellefteå AIK, let´s do some rock´n´roll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0