Idel ädel överraskningar

Poliser äter kakor på kontoret!
 
Grisar hatar fiskpinnar!
 
Jag har blivit uppdaterad på min omvärld, saker som jag inte hade en aning om. Mio har varit här.
 
Livet är fullt av överraskningar. I går fick jag dessutom en av det underligare slaget. Sittande behagfullt tillbakalutad i soffan efter en god middag hos kusin med man, upptäckte jag helt plötsligt att hon stirrade intensivt på mig.
- Vad har du för hål? frågade hon på sitt rättframma sätt.
 
Innan jag hann samla mig och formulera ett värdigt men samtidigt indignerat svar, flög hennes arm ut mot mig och ett finger trycktes in till höger om mitt högra öga.
- Där! sa hon samtidigt och tryckte lite hårdare.
 
- Vaddå hål? sa jag och kände mig tommare än vanligt.
- Ja, eller grop kanske mera, förtydligade hon och kallade samman männen i sällskapet för att de också skulle få se kratern (som jag befarade).
Alla tre var eniga; jag hade en grop där som de aldrig hade sett tidigare. Då ska man också veta att kusinen har förmodligen sett mig sedan hon var tre månader gammal, eftersom jag föddes då, och vi har umgåtts till och från sedan dess.
 
Jag började känna paniken komma när alla tre tryckte, hummade och la sina pannor i djupa fåror.
- Det är en skrattgrop, avgjorde slutligen kusinen. En höll med, den andra ville degradera den till en smilgrop. Själv hade jag inte ens chans att medverka eftersom det är synnerligen svårt att se sig själv till höger om sitt högra öga. Inte ville jag ge efter för deras fniss och flams och gå till en spegel heller, nejdå, jag låtsades som om det regnade och att jag själv hade varit medveten om "gropen" i hela mitt liv. Väldigt bra gjort att få det trovärdigt, dels med tanke på att det sällan regnar när det är tio grader kallt, dels att jag skakade inombords av rädsla för vad jag skulle få se när jag kom hem.
 
Och - vad såg jag? Två, små diagonala rynkor som tryckts ner av glasögonen! Och om de har någon anknytning till mitt humör så kan de kallas skrattrynkor. Grop?? Hål?? Jag undrar vad de skulle kalla Great Canyon . . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0