Norrmän, norrmän och norrmän . . . .

Norrmän.
 
Överallt. I skidspår. I utförsbackar. I rondeller. I TV-deckare. På campingplatser. I böcker. Ö-v-e-r-a-l-l-t.
 
Har du inte märkt hur de håller på att ta över världen? Med sitt glada och trevliga sätt, Northug undantagen, lurar de oss att tro att de är harmlösa. Men akta dig! En vacker dag vaknar du av att klockradion skriker "MORRN!", följt av Jan Teigens hitlåt "Mil etter mil". Du rattar förtvivlat på alla inställningsmöjligheter men icket, de har tagit över och det är akkurat bara att gilla läget.
 
Alla rika oljeschejker får byta ut sina heltäckande vita sjok till stickad mössa och lusekofta, för olja har de ju naturligtvis också i massor - norrmännen. Världens är deras!
 
I går fick jag ett bryt. Plågad i veckor av norrmännens och norrkvinnornas framfart. Efter Melodifestivalens andra chans, kändes det som att vi behövde nåt skarpare att sätta tänderna i. Alltså Varg Veum, privatdeckaren som måste ha gått till en fascistisk frisör, det borde bli en bra avslutning på kvällen.
 
MEN HUR DUM FÅR MAN VARA?
 
Då menar jag vi som bytte kanal till 7:an. Varg Veum är inte dum. Han är jättedum. Vänder ryggen till så att någon kan slå ner honom. Provocerar en mördare, längst ute på en brygga, utan poliser som gömmer sig i närheten, så att mördaren kan safta in en båtshake i Veums ben, fånga honom i ett fisknät och hålla honom under vattenytan tills han dränks. Ja, om nu inte mördarens känslige svärson hade kommit. Dessutom släpar han både sig och benet uppför klippor där mördaren står och  pekar på sin svärson med ett laddat gevär. Då skriker Varg mördarens namn och ställer sig som en pricktavla i skidskytte under bästa väderförhållanden.
 
Är det sådana som ska styra över oss?
 
Just nu pågår Vasaloppet och vem leder? Ja, inte vet jag, jag vägrar att se men jag tycker mig höra att noen tykker att det är akkurat dejligt med en litn tur så här på söndagen. Kanske inbillar jag mig men det tror jag inte.
 
Jag är inte alltigenom anti. Jag hejar, ärligt, på Tarje Böe och Ole-Einar i skidskytte. De får gärna bli trea och fyra. Axel Lund Svindal är en favorit i alpint. Trevlig och snygg. Men Marit och Petter har jag fått nog av. Alla andra rödklädda också förresten. Skit samma vilket land de representerar, jag ser rött i alla fall!
 
Den dagen Norge slår Sverige i hockey, då slutar jag med idrott. Då blir det politik för hela slanten, för se Norges statsminister, han går inte av för hackor. Där böjer jag mig i vördnad. Och avundsjuka. Sån jädrans tur de har, norrbaggarna.
 
PS. Jag ber inte om ursäkt för eventuella språk- och stavfel i mina försök att imitera det norska språket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0