Tänk att köra John Lennons bil . . .

Nu tillbringar jag en avsevärd tid på Blocket. Inköp av sommarbil står på agendan men trots att det bara i Skellefteå finns cirka etthundra bilar till salu i överkomlig prisklass, har jag inte hittat den rätte. Fast jag har blivit lite förälskad i en. Kollar varje dag om den finns kvar. Måste nog kolla med Martin och Lizzan om de känner bilen för de bor på samma gata som den.
 
Hittills har vi satt en något flexibel övre prisgräns på tiotusen men i dag sprack den - rejält!
John Lennons första bil, en Ferrari, är till salu! För cirka två miljoner.
 
Tänk att kunna plocka fram sin sommarbil i maj från, förhoppningsvis, garaget i Kusmark, sätta sig i förarsätet och veta att här, just här, har John Lennon suttit! Förmodligen sjungit, garanterat klappat med händerna på ratten i takt med någon musik, slängt ur sig bisarra kommentarer, ganska säkert fisit, låtit sin hand smyga sig över till passagerarsätet och klappat Cynthia på låret. Kanske har han just där fått idén till The Fool on the Hill, när han kört ut på landsbygden och sett någon stå på en kulle och titta på solnedgången. Tänk vilka gener den bilen måste ha!
 
Det är just det som är problemet. Ja, inte med Johns gamla bil, där är väl kanske priset ett av de största problemen, men att inte veta vilken bakgrund bilen har. Jo, på papperet finns den men hur är det med allt det andra? Vad har den varit med om? Rent känslomässigt.
 
Den förra sommarbilen var jättefin. Ingen rost, helfräsch invändigt, lågmilare, söt och pigg. Till en början. Sen började den visa sitt rätta jag; ett trasigt inre. Ett förödande kontrollbehov. Det var den som skulle bestämma - inte föraren. Att den visade ovanligt lite många mil på mätaren, fick sin förklaring. Det var nog helt med sanningen överensstämmande, den gick nämligen bara när den själv ville.
 
Tänk dig att vara i stugan och bestämma sig för att åka iväg och handla, bara som ett exempel. Var det då en "sån dag" fick jag stanna hemma. Bilen vägrade starta. Hur jag än gjorde, hur jag än gullade med den, var det omöjligt. Men gick jag ut och provade en halvtimme efter det att affärerna i stan hade stängt, då kunde den starta på första försöket! Andra dagar kunde vi vara överens om en utflykt men djupt oense när det var dags att åka hem igen. Alltså ett ohållbart förhållande.
 
Den här gången vill jag ha en som delar mina intressen. Som håller mig på gott humör och som inte är dyr i drift. Den rätte måste ju finnas därute någonstans. Utan att John Lennon har rökt i den och slängt Colaflaskor överallt.
 
Baby, you can drive my car, yes I´m gonna be a star . . .
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0