Kom an bara!

 
Yes! Jag fick min önskade blodsugare i julklapp. Den ska få hedersuppdraget att skrämma alla surrande, inande, stickande småmyggor så att de dör i hjärtinfarkt på studs. Till sommaren kommer det att finnas endast en herre på täppan i stugan, var så säker.
 
På tal om att skrämmas så har jag ingen lösning på hur man eliminerar kvällstidningarnas skrämselrubriker. Tyvärr. De har en fantastisk förmåga att leta upp nya dödshot mot mänskligheten var och varannan dag. I dag är det "Maten du kan dö av", det vill säga den mat som innehåller fosfor. Djupfrysta grönsaker gör det. Så nu ska vi inte äta sånt på ett tag. Ända tills djupfrysta grönsaker är det nyttigaste som finns, tack vare att de innehåller fosfor.
 
Min egen lista håller däremot för granskning. Här är den sanna bilden av Mat du kan dö av:
1. Werthers original. Den reklammakare som gjort filmen om den kärleksfulle farfadern som bjuder sitt lilla barnbarn på en stor, knallhård werthers, måste vara sadist. Förutom att vara direkt olämplig i ett barns lilla mun, är den också såphal, vilket gör risken för att den halkar ner i svalget och stoppar till enormt stor. Vilken följd det kan få är vi alla medvetna om.
 
2. Färska räkor och vitt vin. Hos somliga startar denna kombination en hjärtverksamhet som är direkt livsfarlig.
 
3. Bruna bönor och fläsk. Den suveränt goda rätten är kanske inte i första hand farlig för den som förtär den men för omgivningen kan den bli förödande om någon råkar stå i vägen när bönorna orsakar en avgaspuff. Den brukar dessutom följas av fler. Många fler.
 
4. Budapestbakelse. Om man inte stoppar i tid, kan man bli livsfarligt söt.
 
5. Polly. En riktig dödsfälla. Risken finns att man äter ihjäl sig.
 
Men inte kommer min lista att få några rubriker i kvällspressen.
 
I onsdags var det alltså julafton. För Annika, Åsa och mig. Och Brynäs.
I går gjorde jag advent här hemma men det är först i dag som jag upptäcker det och blir överraskad för det är nu jag får tända alla stjärnor och stakar. Om vi bara kunde få lite snö nu också i stället för gröna, iskonserverade gräsmattor och blanka gator, skulle jag vara nöjd. Men visst är det konstigt? Först jul, sen advent och, det knäppaste av allt, jag vill ha snö, det trodde jag aldrig att jag skulle få höra. Men sen, efter jul och nyår, då vill jag att det ska gå fort till maj för då ska han få göra stor entré, min blodsugare. Då ska jag sätta mig ute i stugan och hänga på mig en skylt: Mat du kan dö av.
Eftersom myggor är intelligensbefriade, tror de att jag skojar med dem men precis när de tar sikte mot mig DÅ kommer han!
Med en mygga
gjord  av ull
blir vi trygga
Tack, Ullegull!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0