I dag är jag inte så förvånad

Vissa morgnar när jag möter mig själv i spegeln, ser jag förvånad ut. Andra morgnar ser jag förskräckligt trött ut medan en del morgnar ser jag inte ens ut.
Allt beror på mina ögonlock.
 
Ibland syns de och det är då jag ser ut (och blir!) förvånad. För det mesta hänger de som påsar halvvägs över ögonen. Jag undrar om det har att göra med vad jag drömt om på natten.
Mascara är en oöverträffad uppfinning. När jag har målat mina ögonfransar, syns det att jag har två ögon någonstans i ansiktet. Men eye-liner löns för det mesta inte. Jag målar dit dem ändå. Bara vetskapen om att jag har ögonlock, gör att jag känner mig vackrare om jag markerar formen på dem med svarta linjer. Som ingen ser om jag inte går omkring med en förvånad uppsyn.
 
När jag var ung, räknades det lite exotiskt att ha mandelformade ögon. Det enda som stämmer nu är färgen och skrynklorna på en oskalad mandel. Inte ett dugg exotiskt. Men de funkar! Det överväger det mesta.
 
Kommer du ihåg min installation, som jag skrev om? Jag filar lite på den än. Är inte riktigt nöjd med lutningen på vissa pinnar.
 
Vad jag däremot är mycket nöjd med, är Skellefteå Kraft Arenas beslut att döpa sina två ismaskiner efter tvillingbröderna Sten och Georg. Oj, vad de ska hoppa i sängen uppe i sin himmel av glädje. Nu får de vara med igen, på både träningar och matcher, precis som när de vandrade här på jorden. De var taktiker: "Spela kanten" och sanna supportrar: "Krossa Löven" (oavsett vilket lag som stod för motståndet).
Nu får de spola isen. Snyggt jobbat!
 
På tal om tvillingar så får jag ibland veta, av min son, att jag är övertydlig. Det är, till exempel, när jag säger "två tvillingar" eller "sju små dvärgar". Hur många består ett tvillingpar av, mamma? Och: Hur många stora dvärgar tror du det finns?
 
Hur mycket pengar kostar det att få hit en Barack från USA? Hur mycket rikare blir konungadömet Sverige i efterskalven av besöket? Hur många fler får jobb? Hur många fler sjukhusplatser öppnas? Men himlars vad Baracken ska vara imponerad efter besöket på Slottets representationsvåning, då han fått träffa en riktig kung! Och skaka hand. Kanske fått veta att Carl XVI Gustaf ska vara som en riktig morfar och byta blöjor på Maddes kommande bäbis. Medan tusentals barn mördas i Syrien. Jag blir spyfärdig.
 
Ursäkta om jag var övertydlig nu.
Äh, hellre övertydlig än obetydlig. Som storleken på mina ögon just i dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0