Ska jag ansöka om att få bli en björn?

 
Late bloomer. De här tokblommorna blommar i trollbacken i september-oktober och alla vet ju vad som kan komma nerdråsande från himlen den årstiden. Alltså har det hänt att jag har borstat bort ett snötäcke och funnit så otroligt vackra och synnerligen levande blommor, att jag trott att jag stått inför ett under.
 
Den tiden är inte förbi, sägs det. Undrens tid, alltså. Jag börjar tvivla jag.
Inte vaknar jag en morgon och finner att lägenheten är städad och skinande blank. Det vore ett under.
Inte har jag märkt att folk har lärt sig skilja på var och vart. Det vore ett under.
Inte har någon fotbollsspelare försökt pruta ner sin lön. Det vore ett under.
Inte har jag hört någon politiker säga: Jag har varit oärlig. Det vore ett under.
Men sånt sker aldrig.
 
Jag har haft långa och djupa diskussioner med mig själv om vad jag ska ansöka om att få bli i mitt nästa liv och jag tror att jag har kommit på svaret: en björn.
Det främsta skälet till det är att kunna krypa in i sitt bo och mysa hela långa vintern, utan att någon kräver att man ska betala räkningar, handla julklappar eller deklarera. En annan, icke obetydlig faktor, är också att under våren, sommaren och hösten bara få gå omkring och äta allt man tycker om och det i massor. Bli rund och go (eller tjock och fet, som en del skulle säga) och kunna leva på reserven och minnen av smakerna hela vintern och sen komma ut smal och snygg på våren!
Jag skulle också vilja skrämmas. Råma lite bakom ett träd och se vuxna storkarlar springa för livet. Vad jag skulle skratta!
Det enda jag skulle behöva frukta är gevär. Men med tanke på Sveriges yta och mängden gevär, skulle jag lätt kunna undvika alla. Hur är det, föder björnhonan sina ungar medan hon sover på vintern? Smart! När våren kommer och det är dags att vakna, är ungarna redan självgående. Inga vakonätter, blöjbyten eller feberkramper.
 
Nåja, än har jag inte riktigt bestämt mig. Det är ju det där med hockey, till exempel. Och shopping. Och bilsemestrar. För att inte tala om plankstek och lakritsklubbor. Sen vet jag ju inte heller om det är tillåtet för björnar att ha en massa värmeljus tända i sitt ide. Brandskyddsmyndigheten kanske säger nej.
 
Nä, jag har det nog bäst som jag har det. Jag ansöker nog bara om att få fortsätta så här ett bra tag till. Vilken jädrans bra idé! Hoppas den bifalls.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0