Nu åker vi!!

 
I år får Blåkulla vara! Nu åker vi - i själ och hjärta - till Skellefteå Kraft Arena och Kaffesumpen i Karlstad.
 
Det är det här vi har väntat på, hela långa vintern. Nu är vi inte längre innevånare i Skellefteå kommun, vi är spelare i Skellefteå AIK! Och vi finns dessutom över hela landet.
 
Jag har en systerson som är djurgårdare, varför vet han inte ens själv. Han är glad nu men riktigt, riktigt jätteglad blir han inte förrän SAIK har vunnit guld. Hans bror är LHC-supporter, självklart då han bor där, men då hans rötter delvis finns här uppe, känns det nog rätt skönt att ha ett reservfavoritlag som man kan lita på . . .
 
Det råder fullkomlig hysteri här nu. Överallt. Några få försöker göra sina röster hörda och protesterar mot att allt andas hockey i stan men de förpassas till de ohördas hörn i tider som dessa. Nu snackar vi hockey!
 
Jag var nyss in till min 80-plussare som var lätt panikslagen då hennes TV-ruta var svart. Kolla femman, sa jag, som redan visste, och när bilden kom fram jublade hon högt! Fastän hon aldrig ser någon match på TV. Det pallar hon inte för, säger hon.
- Skit i om de andra kanalerna är borta, sa hon, huvudsaken är att femman går att se.
- Men - har du tänkt se på matchen i kväll??
- Nej! Aldrig heller.
 
Det är kul med logik.
 
I går kväll kom mina två favorithäxor cyklande genom stan. Båda iförda svartlockiga peruker för att likna Bud Holloways mamma. Han brukar spela bra när hon är här så i brist på originalet, får han nöja sig med det här stödet.
Suddigt blev det men det berodde nog på att fotografen skrattade.
 
Det sägs ju att blod är tjockare än vatten men när vattnet är fruset till is och bildar en hockeyplan, då är vi alla släkt! Eller, nästan alla, kanske jag skulle säga, för i ärlighetens namn finns det de som struntar i att finalspelet i SHL börjar i dag. Det finns de som tycker att isen är ett hinder för fiske, till exempel. Riktigt fiske med flugspö. Och han är min son. Mitt eget kött och blod. Som själv en gång spelade hockey. Och fotboll. Men som hittade sig själv och sin plats i ett par vadarstövlar ute i en älv.
Ibland faller äpplet väldigt långt från päronträdet.
 
Min andra avkomma både kan ha och vara utan SAIK. Så där lagom halvointresserad. Men hennes pojkar har i alla fall gulsvarta kalsonger med emblem på! Någon kan ha gett dem sådana, dock inte som födelsedagspresent. Någon är väl inte dum heller.
 
Det jag nu är mest orolig för, är om någon av de våra blir skadade - avsiktligt. Vilket jag anförtrodde 80-plussaren.
- Men DÅ far jag dit och sparkar den i ändan som har gjort det! sa hon och såg väldigt upprörd ut.
 
Det känns som att Färjestadspelarna ska vara väldigt, väldigt tacksamma över att hon inte ser matchen i kväll.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Niklas Spjuth

Jaa, fy usch. Denna hemska dag då de där getingarna kör vidare. De slog ju åter ut vårat älskade LHC, men de är ett bra lag, och med Färjestad som motspleare kan jag inte annat än heja på just SAIK. //Nicke-lilltroll

2014-04-15 @ 18:51:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0