Tips som gör livet lättare!

 
Det sägs att goda råd är dyra men här ska du få ett par helt gratis! Och det är inte vilka tips som helst . . .
 
Vi börjar väl med överlevnadskonsten. Allt man behöver, om nånting skulle krisa till sig, rymmer man i två jackfickor. Vi fick en lektion av Alfred, nio, som plockade ur allt han hade i fickorna och visade oss:
En tändare
Två skruvar
Sju kronor (en femkrona och två enkronor, VIKTIGT!)
Tre glaskulor
Ett liftkort
Ett halvt tuggummi med tatueringspapper
och
Två cocktailtomater!
 
Mer behövs inte. Ett komplett överlevnadskit, sålunda.
Hur länge tomaterna skulle hålla sig i skinnet, eller skalet kanske det heter, kom aldrig på tal. Man ville liksom inte avbryta föreläsningen med något så trivialt. Men om nu det där är allt man behöver, varför är då mormors handväska alltid så intressant? Jag bara undrar.
 
Nästa tips är faktiskt revolutionerande.
Har du en duschkabin? Med glasväggar? Som aldrig går att få helt rena och fläckfria? Det hade jag också. Inte nu längre. Ja, okej, de är väl inte alltid skinande blanka men det beror mer på den rådande städambitionen än på att medlet fattas.
 
Så: Brukar du borsta tänderna? Självklart, eller hur? Har du tänkt på att tandkräm skulle kunna ha ett annat användningsområde än att just göra gaddarna rena och plackfria? Det finns! Men - och det här är inte otillbörlig reklam - det måste vara Colgate Komplett (mot tandsten till exempel).
Ta en svamp, tryck ut lite tandkräm på den och svischa över glaset. Skölj. Klart! Det går att upprepa om man inte skulle vara helt nöjd med resultatet vid första svischningen.
 
Det var hyresvärden som tipsade mig. Han befann sig inne i vårt badrum för att greja med nåt som hade med ventilationen att göra. När han var klar, ropade han: Maude! Tycker du det är svårt att få duschkabinen ren?!
 
Eftersom svaret var det enda som i det läget var glasklart, hukade jag mig inför tillrättavisningen, som jag trodde skulle komma, men se där hade jag fel! Han berättade bara att de hade haft samma elände hemma och provat allt vad medel hette, tills han fick ett tips av en bilrekonditionerare: Colgate komplett. Nu sken både badrum och hustrun, påstod han.
 
Jag kände att jag måste tjuvprova redan samma eftermiddag men då det bara fanns Sensodyne hemma, testade jag med den. Duschkabinens ilningar försvann och glasen blev "gentle whitening" så jag förstod att det, faktiskt, låg någon sanning i hans påstående. Nu vet jag! Det är helt sant. Så om du ser en tandkrämstub och en svamp på en hylla inne i en duschkabin, behöver det inte betyda att det finns en häst gömd någonstans vars tänder brukar rengöras då och då. Nej, det betyder bara att du SER genom glasväggarna! De är alltså rena.
 
Farväl alla Mr Musclar, alla Vimar, alla Jifar, alla Cillitar. BANG! Tandkrämen slår ut er alla.
 
Om du sen, av någon anledning, undrar varför jag inte skriver något om Skellefteå AIK så är förklaringen helt enkelt den att: Det finns inga ord för den prestation de har gjort och den glädje de har gett och ger.
That´s it.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0