Topless och gröna fingrar

 
 
I dag hade jag tänkt vara lite småirriterad.
Men så såg jag hur många som har läst min föregående blogg och då ändrade jag mig. Kan inte vara annat än glad, liksom.
 
En närgången fråga till dig, kvinna, som läser det här: Vill du bada topless på badhus?
En lika närgången fråga till dig, man, som läser det här: Vill du att tjejer, kvinnor, tanter ska "få" bada topless på badhus?
 
I en stad, söder om oss, jag säger inte vilken men nåt hockeylag i SHL har de inte, finns det ett upprop och namnlistor som kräver att kvinnor ska få bada i kommunens badhus, utan att behöva bekläda sin överkropp. Varför? Jo, för att männen får göra det. Så klart.
 
OM jag hade varit småirriterad i dag, hade jag naturligtvis kommenterat detta med en massa syrliga frågor och påståenden MEN då jag är en särdeles glad natur, nöjer jag mig med att konstatera faktum. Men det tar emot. Och ont gör det.
 
Undrar om det gjorde ont för buskarna jag klippte till i går? (Snygg övergång, va?)
Jag kan absolut ingenting om trädgårdsskötsel, utan gör precis det som faller mig in. I går ansåg jag att ett pilträd, en körsbärsbuske och ett körsbärsträd vid stugan borde friseras. Pilträdet för att det inte är meningen att det ska bli ett träd, körsbärsbusken för att den är wild and crazy och körsbärsträdet bara för att. Det fick liksom hänga med. Men när jag och sekatören närmade oss äppelträdet, hördes ett ångestskrik. Okej då, det fick vara, älgarna har ju tagit på sig att ansa det varje vinter.
 
Kanske är det helt fel tid att beskära, som det väl så fint heter, kanske klippte jag till på helt fel ställen, det visar sig så småningom. What´s ment to be, is ment to be. Ett annat projekt som kliar i mina fingrar är att göra en installation av den ikullblåsta björken. Men för att det ska kunna bli verklighet, måste den kvarvarande halvan av trädet fällas så att bara en y-formad hög stubbe blir kvar.
Vad som därefter sker, vet ingen. Men med så fantastiskt gröna fingrar som jag har, skulle det inte förvåna ett dugg om det blir något praktfullt. Eller tillhåll för troll . . .
 
Men nu är det nära att irritationen kommer. HUR kan Aschberg kalla ett TV-program för Trolljägarna, när det är otrevliga människor han är ute och jagar?? De troll jag känner, och de är många, skulle aldrig få för sig att skriva elaka och nedvärderande saker om andra anonymt på nätet. Men de accepterar inte heller att få sitt släktnamn nedsvärtat i sammanhang som de inte har med att göra överhuvudtaget. Vore jag Aschberg, skulle jag inte vara så stöddig . . .
 
Min älskade trollunge till dotter var här för en stund sen (hade bokat "fönsterbord") och det var nånting som jag sa, som gjorde att hon började tokskratta, vände sig till mannen i huset och sa: Men hur kan du leva med den där?!
DET var en kärleksförklaring det. Inte underligt att jag är glad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0