Vad kallar man den här årstiden??

 
Hört talas om De Fyra Årstiderna? Plötsligt händer det . . . Att de fyra blevo en.
I går tog vi en sväng förbi stugan. I fönstret lyste påskliljorna ikapp med solen. Gräsmattan kurade under ett täcke av höstlöv. Och på älven låg isen i ett sista desperat försök att hålla sig kvar. Det var tre, det. Jo, men jag kommer till den fjärde årstiden strax.
 
Färden fortsatte till ett vinterparadis för barnfamiljer. I slalombacken var det full aktivitet. På isarna satt folk och pimplade i vårsolens sken. Skotrar for omkring som om det var ett sista ryck för deras del. Men utanför en husvagn stod två bröder och dikade smältvatten. Det fanns det gott om. Dagen innan hade faktiskt storebror fastnat i en gyttjepöl, vilket lillebror absolut inte hade något emot.
Mamman i familjen satt på husvagnsaltanen (jodå) i linne och täckbyxor och solade. Pappan lagade lunch på en spis/grill gjord av en tvättmaskinstrumma. Vilken idyll! En skön harmoni rådde.
 
Ett par timmar senare åkte vi de cirka fyra milen närmare kusten och där mötte oss inte bara barnbarn, lyckliga över att studsmattan var på plats, utan även deras far i shorts och barfota! Så gick han omkring på tomten. Jag försökte påpeka, det jag fått inpräntat som barn, att det är farligt att gå barfota innan tjälen gått ur marken. Han verkade inte tro på mig. Modern i familjen kom emot oss med en hammare i näven. Nejdå, vi har inga svärmorsproblem, utan det var mer ett problem med en fågelholk som inte ville sitta stilla.
 
Så hördes ett välbekant ljud och en gräsklippare kom farande. Ingen motorklippare förstås men den hade fart som en sådan. Jisses vad det sprutade fjolårsgräs! Och mitt i alltihop pratade vi flugor. Om två flugor i en smäll och "Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög", vilket, helt logiskt, blev: En myra är en myra och är det ingen myra så har man ingen myra. Precis! Efter det självklara konstaterandet stack gräsklipparen iväg på nya äventyr.
Storasyster har det härligaste skratt man kan tänka sig och det slösar hon på sin lillebror. Kan det bli bättre? Härligare? Underbarare?
 
Sen åkte vi hem och såg Skavlans bästa från senaste säsongen. Vilken årstid var det? Äh, strunt samma, bra var det och i kväll är tredje finalen i hockeyn. I morron ska det krattas i stugan. Men hur läckert är det inte?!?!
 
Enda bekymret är att mina satta frön inte vill visa något livstecken. Men jag har, å andra sidan, gott om busfrön som växer så det knakar. Snart kommer hon som ska se hockey på TV med oss. Tur att hon är farfars ansvarsområde . . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0