Känn er blåsta, ungar!

 
Och vinden den ven ...
Mannen var orolig över den tillfälliga lösningen på växthuset så vi åkte till stugan ett par dagar efter det att den stormande vinden hade dragit förbi. Och vad mötte oss där?
Jo, en storbjörk som blåst av på mitten och kraschat gungställningen!
 
- Tur att den föll åt det hållet, annars hade snickarboa rykt, sa en.
- Det var nog meningen, annars kanske ställningen, av ålder och utmattning, hade rasat när något av barnbarnen gungat, sa en annan.
- Det blir mycket ved, sa en.
- Jag undrar om man inte skulle kunna göra någon slags "installation" av det som står kvar av trädet, sa en annan.
- Jag måste kolla motorsågen, sa en.
- Vilken tur att ingen var här när det hände, sa en annan.
 
Sent omsider upptäcktes att den röda presenningen, som ersatt det tidigare bortblåsta takfönstret på växthuset, satt kvar. Vilken tur!
 
Att en storm kan innehålla så mycket tur är ju rent otroligt. Är det nån slags kompensation för att man aldrig vinner på Triss? Aldrig har mer än tre rätt på Lotto? Att hästarna man spelar på, med de roliga namnen, aldrig vinner?
Kanske.
 
Om jag får välja, men det får jag ju inte, så tar jag hundra gånger hellre "tur i oturen" än odelad tur. Det finns yrkesgrupper som har delad tur. Men det är ingenting som för någon glädje med sig. Fast det låter ju snyggt: Delad tur är dubbel tur. Fjorton timmars arbetsdag i stället för åtta. En slogan kanske? För att vända något negativt till positivt.
 
Precis som: Vilken tur att stormen tog björken, som i sin tur kraschade gungställningen, i stället för snickarboa där man kan göra underhåll på sin nyligen inköpta motorsåg och få jobba med rejält kroppsarbete i flera timmar och som belöning få stapla massor med finved som så småningom kommer att brinna vackert och hemtrevligt i den öppna spisen, där man kan sitta i sin sköna fåtölj med ett glas kall öl och bara mysa. (Och kanske placera blommor och konstgjorda fåglar i resterna av björken...!)
 
Det gäller att vända det rätt, hör ni det, barnbarn? Ni är ändå för stora nu för att gunga (hör du det, Molly!) och nu slipper ni tjatet från vuxna att "gå ut och leka" och kan i lugn och ro sitta inne med era iPaddor. Medan elden sprakar gemytligt och håller borta myggen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0