Många rubriker blir det . . .

 
Än har inte vitsipporna kommit. Men snart så.
 
Allting är mystiskt. Ett helt flygplan har försvunnit. HV71 kan, rent teoretiskt, vinna SM-guld. Har ryssar verkligen stormat en militärbas på Krim? Har inte ryssarna egna militärbaser där? Jag blir förvirrad.
 
Tittarsiffrorna för Melodifestivalen rasar. Så gör också de beräknade röstsiffrorna för Sverigedemokraterna.
Messi kräks på forbollsplanen och Pistorius kräks i rättssalen.
 
Ulf Ekman lämnar Livets Ord och blir katolik. (Jag har alltid tyckt att han han varit det. Kattolik.)
 
Och Börn Ferry tog två guld och ett silver i skidskytte i helgen som gick! (Vart gick den, förresten? Mystiskt...)
 
Våren har kommit till Syd- och Mellansverige. Här i norra kustlandet har vi snart slut snö. Skidtävlingar ställs in men inte pimpeltävlingar för isen är tjock som bara den. Trots att vi inte har haft någon kyla. Mycket mystiskt.
 
Jag fick ett svar på mitt mejl till Fredrik Reinfeldt. Det var inte statsministern själv som hade tid att skriva, utan en Siri som hade i uppdrag att svara mig. Min fråga till Reinfeldt - och till Löfvén men han har inte svarat än, kanske har hans Siri tagit ut några kompdagar, eller så - jo, den var bara så enkel som "vet du om att det finns människor som försöker leva på sjukbidrag?". En sådan komplicerad fråga kan icke endast med ett par ord besvaras, utan kräver ett utförligt sammandrag av ett partiprogram samt felaktigheter som tidigare regering gjort, för att till slut komma fram till ett antal siffror som visar att sjukbidragare, som vissa år får sin ersättning sänkt (löneförsänkning) egentligen har det bra. Och bättre får de det, när de börjar arbeta.
Mystiskt.
 
Vi var hembjudna till buktalaren/neanderthalaren med fru i lördags. Äsch, det är han själv som titulerade sig så. Fråga mig inte varför. Ännu ett mysterium. Vi halvsåg och halvlyssnade på Mellon, vilket var premiär för min del. Men nog blev jag förvånad! Inga transvestiter, ingen Sean Banan, inga brandmän, inte ens en Christer Sjögren. De flesta artisterna var nya bekantskaper för mig. Och samtliga melodier. Mystiskt så det förslår. Jag brukar ju känna igen åtminstone ett par stycken låtar från tidigare år.
 
Nu hoppas jag att mystikens dimmor skingras så att alla anhöriga till de ombordvarande i det försvunna planet, får veta vad som har hänt. Det måste vara en fruktansvärd situation för dem.
 
Även om deras rubriker har halkat ner en bit. Det har ju kommit en ny reklam med Zlatan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0