Och dom bara lövar och lövar . . .

 
 
 
 Såg du partiledardebatten i går? Det gjorde inte jag. För jag vet ju på ett ungefär hur det kommer att låta.
 
Många löften, många anklagelser, mycket kritik och höjda varningsfingrar. Det räcker. Jag orkade inte.
 
Veckan som gått har varit innehållsrik. Kolla bara:
Måndag: Klippning hos Gun-Marie på Saxonz och fortsatta diskussioner om OM, när och hur min naturliga hårfärg ska få ta över. Det litar på.
Tisdag: Krattning i stugan
Onsdag: Presentinköp till tre stycken jubilarer plus trevligt valborgsfirande på kvällen.
Torsdag: Vaknade liiite för sent, missade första halvtimmen av Jenneboradio men njöt av den fortsatta sändningen behagfullt kurande i sängen. Sen var det dags att åka till stugan och - kratta.
Fredag: Krattade! i stugan. Hem och fräscha till sig och sen på junta med "galenskaparna".
Lördag: Började tvätta klockan åtta, på kalas till gullisarna Arwen och Mio, kom hem lagom till att skifta i tvättmaskin och torkrum (samt till Barcelonas match....). Iväg klockan sex till middag hos Oveva, som hade reserverat platser vid bordet för "Frölundaklacken". Där satte jag mig inte! Kom hem halv tolv. Gjorde klart i tvättstugan och städade efter oss.
Söndag: Krattning i stugan . . .
 
Så mycket löv har jag aldrig förut sett på en och samma plats. Och nu har jag insett hur stor tomt vi har, dessutom. Den är i det närmaste gränslös. Jag fann mig själv krattande på en stig i skogen helt plötsligt. Nu hade det gått överstyr.
Men - nu är det klart! Yes! Nu är det bara för lövträden att börja producera nya blad som ska vissna och dala till marken till hösten. Det lövas och lövas och vi tycker det är så fint och vackert men sen är det ändå vi som får jobba med att få undan skräpet när de har gjort sitt. Ett evinnerligt kretslopp. Precis som i politiken.
 
Men jag har lärt mig en massa under veckan också. Om man, till exempel, har svårt att somna på kvällen, kan man räkna kusiner. Eller psalmverser och dessutom sjunga så många av dem som man minns. Fast tyst.
Jag har också erfarit att det finns en grej som ingen vet vad den ska användas till. Även om förslagen har varit många, från tegelstenstillverkning till hasselbackspotatis och krusning av örngottsband . . . De förslagen har dock fallit.
 
Man kan också avnjuta en god middag medan man iakttar nån galning som idkar intervallträning i backen, precis utanför. Det är roligt.
 
Sen vet jag ju också förstås att man ska plåstra om sina tummar innan man börjar med vårbruket. Lika väl som jag vet att man ska ha hjälm när man cyklar. Och mössa när det är kallt och blåser.
Jag kan också Pythagoras sats men använder jag den? Det är fritt att gissa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0