Jag gör som isen!

 
Spricker av värmen och drar mig tillbaka. Ungefär så, känns det som.
 
När jag var ute och gick i går, på hälsans stig och Nordanå, så gjorde jag det mest för att blåsa ur skallen. Den är så fylld med tankar, planeringar, oro, skräck, glädje, förundran och en massa annat. Det är inte vanligt. Jag brukar inte tänka alls så mycket i vanliga fall. Nån enstaka tanke flyger genom hjärnan och ut genom öronen lite då och då. Men nu!!
 
Att förena sig med naturen är den bästa medicinen. Då hamnar man liksom på rätt nivå igen. Lite mer jordnära. Mycket mer syrerik. Och ögonen får vila sig på ankor i älven medan hjärnans enda fundering är om de inte fryser om fötterna.
Inte som det varit de senaste veckorna, ögon som värker och hjärnsubstans som kokar. Ta det inte som skryt! Det är en bekännelse som handlar om ovana.
 
Affe, nio, föreslog sin mamma att hon skulle sluta jobba.
- Nej men, det går ju inte. Det kan jag inte, svarade mamman.
- Varför då? Mormor jobbar ju inte.
- Nä, men du vet ju att mormor har en sjukdom som gör att hon inte kan jobba så mycket. Hon har fibromyalgi.
- Jaha, är det samma sak som adhd?
- Nej, inte alls!
- Nähä, är det den där sjukdomen som gör att man är lite smartare än andra?
- Jaså? Du tror att mormor har den??
- Nä, men hon skulle behöva få den . . .
 
Hur mycket kan man älska sina barnbarn utan att man går sönder?
 
Nu har jag tänkt igen. Och kommit fram till att jag ska ta lite ledigt från bloggen. Inte helt, det klarar jag nog inte, men lite mer än jag brukar. Det är mest för att vi inte ska bli less på mig, du och jag. Det har ju varit  mycket nu ett tag, både bloggen och boken har tagit plats. Så vi måste ransonera en aning.
 
Den 30 november är det första advent. Den 2 december släpps min bok. Jag känner stressen. Men jag har en plan!
På måndag ska jag åka på shoppingmys med mina "Forsbackavänner". Sen ska jag göra ett, eller två, besök på Lanthandeln på Nordanå. Där infinner sig friden. Tro mig.
 

Kommentarer
Postat av: Ch

Tror jag förstår känslan lite som du store konstnär har just nu. Lite som att föda, men det har du ju lyckats med, hyggligt. Jag är därför säker på att det kommer gå bra. Var stolt och lugn nu!
Kram/Ch

Svar: Tack Chrille, du är snäll du! Det stora "problemet" är att jag inte har allt under kontroll. Beställningar på boken rasar in och jag vet inte när och om vi kan få fram dem. Den 2 dec är ju boksläppet och då måste jag ha 80 böcker tillgängliga, vilket inte räcker sedan så vi måste beställa fler pärmar från Tyskland osv osv. Dessutom ska jag vara på en författarafton i övermorgon och presentera min bok! Det har liksom blivit större än jag nånsin anat och det är därför jag är rädd. Folk kanske tror att det här är nåt.... Huvva. Kram och tack för stöttning.
Maude Westerman

2014-11-22 @ 22:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0