Det bär åt pipan!

 
Det pågår jakt. Överallt. Älgjakt. Ubåtsjakt. Tjuvjakt. Alltid är det nåt som jagas. Till och med jag.
 
Nu är det ju så att varken polisen eller försvaret jagar mig. Inte heller folk med gevär. Hoppas jag.
Nej, det är mitt inre.
 
Jag minns när en vän till mig drabbades av hjärnstress. Ändå var hon lärare och van vid att tänka på många saker samtidigt. När då en hjärna som min, som kopplar av lite då och då, plötsligt börjar aktiveras å det grövsta, då blir jag lite rädd för följderna.
 
Som du, min trogna läsare, säkert minns så deltar jag i jakten på inbrottsligorna som härjar. Jag är alert till tusen och misstänker alla bilar med tonade rutor som kör sakta. Begravningsbilar undantagna.
Nu måste jag ju lägga mig i ubåtsjakten också. Jag har redan skaffat mig flera infallsvinklar; självklart rysk utbåt, italiensk ubåt, en svensk hemmabyggare som sitter på sin kobbe och darrar inför avslöjandet att det är hans farkost som kostat skattebetalarna miljontals kronor, försvaret fejkar för att få loss mer pengar, ett störtat ufo, en jättestor surfingbräda . . . Möjligheterna är många.
 
Och mitt i alltihop finns den där - min bok. Den som med överljudshastighet nu växer fram och möjliggör en livsdröm. Tro nu bara inte att allt är rosenrött. Jag ändrar, ångrar mig, lägger till, drar ifrån, drömmer om felaktiga ord på nätterna, grubblar på dagarna och får hjärtklappning över vad jag har gett mig in på. Att då, dessutom, hjälpa försvaret och bistå polisen i deras arbete samt försöka klura ut lösningen på att stoppa ebolaspridningen och hitta på vad jag ska laga till middag varje dag, det gör mig lätt stressad. Vilket jag inte är van vid, ej heller tål.
 
Men en vacker dag har det löst sig. Alltihop. Då kan jag börja baka igen. Jag lovar, älskade barnbarn!
 
Pssst. Bären på bilden är giftiga! Vet du vilka bär det är? Jag vet.

Kommentarer
Postat av: Karin

Hurra, äntligen en nyhetvsom heter duga, fjärran från u-båtsjakter o andra jakter, DU ska äntligen ge ut BOKEN! Ser fram emot det "släppet"!!👍👍👏👏😄😄. Stor morronkram från Karin i UAE!

2014-10-22 @ 06:44:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0