Hello vin!

 
Sober October går mot sitt slut. I morgon börjar - Remember November?
 
Det är ett lovvärt initiativ som har tagits här, att så många som möjligt ska ansluta sig till Oktober - en alkoholfri månad. Efter en varm och fantastisk sommar, där säkerligen öl- och rosékonsumtionen varit av betydande grad, kanske det känns skönt att kroppen, framförallt levern, får en vilopaus. Och då behövs det stöd från andra som också ansluter sig till Sober October. Eller?
 
Själv har jag inte anslutit mig i år heller. Vissa helger har jag druckit två glas vin. Andra en burk öl. Eller en flaska, så jag slipper få så röda, brännande kinder. Sen har det funnits helger där mineralvattnet har flödat som den starkaste drycken.
 
I kväll blir det så. Vatten. Två av barnbarnen ska sova över och då finns inte en chans att en endaste liten alkoholprocent kan smyga sig in i sällskapet. Men i morron blir det vin. Rött. MacManis, det godaste av de goda. För i morron ska det firas. Inte att Sober October är slut, utan att jag håller ett provex av the Book i min hand!
 
Förmodligen kommer jag att somna ganska snabbt, totalt slut som jag är. Det litar på en lathund att tänka. Så om det kommer några spöken och ringer på dörren, lär de mötas av ett värre spöke och springa all världens väg. Grått hår, som står upprätt i tovor, rödsprängda ögon med svarta eye-liner som halkat från ögonlocken ner under ögat. Det blir lätt så när jag gnuggar. Avskavt nagellack på nedbitna naglar. Och en attityd som inte bara andas frånvaro, utan är rent skrämmande i sin avsaknad av logisk tankeverksamhet.
 
Så, kom inte hit om du vill ha godis! Det löns inte heller att du busar. Jag kommer inte att fatta det ändå.
 
Nu ska jag åka och tända ljus på mina föräldrars grav. I fullt dagsljus den här gången. I fjol blev det ju lite väl spännande när jag var dit efter mörkrets inbrott.
 
Ett tips: Om du tror att jag är halloweensminkad och tänker dig att ge mig lite godis, låt det då för i jesse namn bli Polly. Eller Anthon Bergs masipan. Kom inte dragande med nån Aladdinask, som saknar körsbär i likör. Det kan sluta illa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0