Varför får man inte mosa potatis?

 
Som om inte jag hade nog med saker att fundera på.
Nu blev plötsligt en fråga uppenbarad som kräver ett svar. Alltså, om man äter exempelvis kött, potatis och sås, varför fick man då redan från barnsben lära sig att det inte var fint att mosa ihop potatisen och såsen?? Där krävs faktiskt två frågetecken.
 
Nej, potatisen skulle skäras i bitar och spetsas på gaffeln, tillsammans med en köttbit och sen fick man då fösa lite sås ovanpå. Men hallå, säger jag. Det är ju mosad potatis och sås, ihopblandat till en gosig smörja, som är smaskens! So, why?
 
Inte hade jag tänkt grubbla en endaste tanke över något så trivialt när jag har stora saker i görningen men nu har den fulingen smugit sig in och tagit värdefull plats. Och som inte det vore nog, har jag läst en definition av vattumannen. Sådan är Vattumannen. Alltså jag. Se bara: opersonlig, oberäknelig, uthållig, utlämnar inte sitt privatliv och - det värsta - ointresserad av fysisk träning! Jag? En vattuman? Nu måste nåt vara fel. Jag som älskar fysisk träning.
Men okej, några bitar stämmer faktiskt: ointresserad av detaljer, ej dömande och känsliga kroppsdelar: anklar, vader. Vilket ju beror på mitt ohämmade intresse för fysisk träning. Och dömande har aldrig någon hört mig vara, åtminstone om de befinner sig tillräckligt långt ifrån vid hockeymatcher.
 
Mitt ointresse för detaljer visar sig i att jag inte kan se TV-program som den danske bonden, till exempel. Där händer ju allt i snigelfart, om det ens händer. Nej, tacka vet jag Room-service, där river de ner allt och bygger nytt på en halvtimme. Tjoff, tjoff.  Inrett och klart. Det är takter det.
 
Nu är det så här också att det påstås att vattumannens favoritblomma är nejlika. Jag hatar nejlikor!
Jag vill vara en oxe för de får njuta av sin favoritblomma, liljekonvaljen. Och, detta är viktigt, om du någon gång tänker ge mig en bukett så måste det vara fem stycken lila liljekonvaljer! Det betyder nämligen att du
gör vad som helst för mig och önskar mig lycka och välgång i livet.
Antal och färg är viktiga beståndsdelar för att budskapet ska gå fram. Så gör för all del inte misstaget att ge mig sex stycken vita nejlikor. Det säger mig att du tvivlar på mitt ord och att du tror på min renhet och jungfrulighet.
Ha! Det gör inte ens jag. Och en vattuman avskyr hyckleri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0