Som tur var, var jag på tjänsteresa!

 
 
 
Vilken tur att jag skulle på tjänsteresa härom dagen! Annars kunde vad som helst ha hänt, tro mig.
Jag var nära att ge mig in i ett krig men tack vare tidsbrist, lät jag bli.
Bakgrunden var följande:
Eftersom språk i allmänhet och ord i synnerhet, intresserar mig mycket, kunde jag inte låta bli att klicka på ett inlägg på Facebook, där så kallade språkpoliser ville säga sitt, det vill säga det rätta, angående ord som uttalas/används olika av olika människor. Om det heter kex eller tjex, till exempel.
 
Jag måste erkänna att jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat förutse vare sig antalet kommentarer eller tonen i desamma. En fråga, som diskuterades flitigt, var om det heter "Dra alla över en kam" eller "Dra alla över en kant". 
Det idiotförklarades till höger och vänster om hur man kunde tro att det hette det ena eller det andra. Och det var då det lyckosamma med min tjänsteresa inträffade.
 
Bilen hade kört sig less på alla dessa kortkorta turer inom tätorten och ville sträcka ut sig och gasa, på en lite längre tur så jag ställde upp och åkte med på resan. Jag gjorde bilen en tjänst, alltså.
 
Jag kan inte låta bli att undra vad som skulle ha hänt om jag i stället hade tipsat språkpolisen på fb att dilemmat varken är kam eller kant. Det ursprungsriktiga, har jag fått lära mig, är "Man kan inte skära alla över en kam". Skära, alltså. Inte dra.
Tänk vad de skulle ha hoppat på mig! Jag, fusklappen, som har fått för mig att det är skillnad på var och vart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0