Vet du vilken dag det är?

 
Jag vill redan nu passa på att önska dig en hjärtlig, mysig och kärleksfull dag i morron, min vän. För i morron, på Alla hjärtans dag, har jag inte tid. Då ska nämligen jag, tillsammans med Elinor och Maj, sälja och signera våra böcker på Ica Kvantum i Skellefteå. 
 
Det känns bättre att tjuvstarta firandet av Valentins dag i dag, än att fira den som den här dagen i verkligheten är tillägnad. Tandborstbytardagen. Nej, för i jesse namn, byt inte tandborstar med varann, i kärlekens tecken, utan släng din gamla och köp en ny!
 
Det kan gå inflation i det mesta, utom tydligen i den svenska ekonomin. Nu är snart varje dag inbokad och ska firas, uppmärksammas, hedras eller minnas.  Nalle Puhs livsbejakande filosofi:
- Vilken dag är det?
- Det är i dag. 
- Åh, det är min favoritdag!
har liksom blivit omodern. Tyvärr.
 
Ibland behöver vi, trots allt, bli påminda om vissa saker. Då kan det vara bra att instifta en viss dag, av den anledningen. Men behöver vi verkligen bli påminda om att byta tandborste? Jag kör slut på tre stycken innan mannen, av ren leda, byter. Till en annan färg. Nu är det inte så att han inte borstar tänderna lika ofta som jag, det handlar mer om att medan han borstar så våldgnuggar jag. Efter bara några dagar spretar tandborsthåren på min borste lika mycket som min frisyr gör på morgonen. Det är ingen vacker syn, kan jag intyga.
 
I ren protest byter jag inte tandborste i dag! I stället börjar jag så smått att sända extra kärleksfulla tankar till min omgivning - och den är stor den! Vare sig du finns på Rumbagatan, i Kusmark, i Stockholm, i Valdemarsvik, i Linköping, i Miami, på Mauritius, på F16, i Thailand, i Skåne, ja, var som helst i världen så vet du att jag önskar dig allt gott och fint. Både i dag och i morron. På kanelbullens dag, på Mors dag, på nationaldagen, ALLA dagar!
För de är min favoritdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0