I dag är det Blue Monday, årets deppigaste dag . . .

 
Vilket skitsnack!
Den här måndagen är ju en vecka närmare sommaren än förra måndagen. Den var deppig den!
Den är även en dag närmare det datum när barn och barnbarn kommer hem från Thailand, än det var i går. Så det där går jag inte på!
 
På Facebook översköljs jag av supervackra, romantiska bilder av idylliska vinterlandskap. Nu vill jag då göra klart, en gång för alla: Det finns inget romantiskt med vintern!
Den krassa verkligheten är den att det är jättekallt, snön vräker ner, så blir det helt plötsligt plusgrader en dag, bilen står med motor- och kupévärmare igång, snön som täcker hela bilen smälter och tjoff! så är det minus tjugo igen och bilen har förvandlats till en pansarvagn. Går det att öppna en dörr? Nej! Går det att öppna kofferten? Nej! Och det är ju där isskraporna ligger. I kupén. I kofferten. Överallt där man inte kommer åt.
 
Då kan man ju, med bara några få hoppsansteg, studsa in och hämta ett CD-fodral och sätta igång med att skrapa rutorna, åtminstone. Icket. Ishinnan är fastcementerad på rutan. Det behövs värme från fläkten. Tyvärr sitter reglaget till fläkten inne i bilen så det kommer man inte åt. Att man själv ångar av stressvett inför tiden som ska passas, hjälper inte ett dugg. Om inte . . . Jo, man kan ta av sig den tokvarma dunjackan och lägga den på framrutan, samtidigt som Sandras hemstickade AIK-vantar får tjänstgöra som låsspray (gissa var den sabla lilla flaskan ligger . . .) och tina upp dörrhandtaget.
 
Medan man väntar, kan man njuta av den romantiska omgivningen. Snö. Överallt. I drivor. I alphöga ihopskottade berg.  Hjulspår i romantiska mönster på oplogade gator. Man ler lyckligt.
 
I dag är det bara nitton grader och uppehåll. Än. Det är inte ens en förbiilande tanke att den här dagen skulle vara en deppig måndag.
Den enda smolken i bägaren är att jag gjorde en test på fb om vilken låt som var skriven till mig. Karin S hade ju fått Imagine som sin låt så jag blev lite avundsjuk. Men den låten passar verkligen henne. En fin låt till en fin människa.
 
Jag fick inte Imagine. Det måste ha blivit nån miss. Din låt är Wild Thing. Stod det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0