Det gäller att inte falla ur ramen!

 
Så här kan det också se ut. När man faller ur ramen, så att säga.
Eftersom vi inte är några partymänniskor och det för övrigt inte fanns några partyn att inte vilja gå på så blev det pokerturnering. Varje kväll! Chicago, minsann.
 
Vi befann oss alltså så nära havet man kan komma utan att bli blöt, i underbara El Campello på Spaniens östkust. Syster, svåger, make och jag. Eller om vi ska ta det i protokollordning: S, M, JÅ och Gus. ELLER om vi ska ta det i poängskördsordning: Gus, S, JÅ och M. Gissa vem M är.
 
Det är fasingen inte lätt att hålla reda på sina egna, plus andras, kort, när man samtidigt ska räkna in ankommande och avgående plan till Alicantes flygplats. Vilket jag med stort ansvar tog på mig att göra. På egen begäran.
Om då någon lagt spader dam, samtidigt som ett plan styrde rakt in i ett åskmoln, fattar väl alla att jag inte brydde mig om att jag hade spader kung på hand, utan räddhågset hukade med spader tre och för att hjälpa piloten att komma igenom ovädret. Det är tack vare mig som det inte störtade ett enda plan där på hela två veckor. Och att mina poäng i poker föll utanför ramen.
 
Syster heter ju förstås inte Gus men då vi förstod att rädslan för terrorattacker och vapen var stor på flygplatsen, kunde de inte skriva Gun Anderson på hyrbilsskylten förstås. Hur skulle det ha sett ut? Som den värsta Vilda Västernskytten.
 
Nu har de börjat prata om El Campello till hösten igen. Och jag stoppar huvudet i den varma sanden och låtsas som om jag inte hör. Det orangea kuvertet har ju kommit. Framtidsutsikterna, vad gäller ekonomin, är inte direkt lysande. Men jag har hört att man kan tjäna storkovan på att spela poker på nätet. Det vore kanske nåt för mig. OM inte om fanns.
 
Det händer ganska ofta att ambulanshelikoptern flyger över vårt hus. Då hjälper jag den. Både med landning och start. För se flyga, det kan jag! Åtminstone i kortspel.
Jag minns så väl uttrycket "Nu flög du" eller "Nu flyger jag nog" och liknande, när föräldrarna spelade kort med släktingar och vänner. Redan då förstod jag sambandet mellan spel och flyg. Det gäller att ha Split Vision.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ha haha du är rolig du. Snyggt kort på 99 åringen.

2017-02-21 @ 15:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0