Nordiskt blond och blåögd

(null)

Det här är jag. Född i Sverige av svenska föräldrar, härstammande från Brännfors, Slut och Klutmark. 
Kan inte bli så mycket svenskare. Om det inte vore för utseendet.
"Tjones", eskimå, korean, chilenare? Gissningarna har varit många. Jag har aldrig tagit illa upp för att folk har misstrott mitt svenska ursprung, varför skulle jag det?
Det är egentligen inte förrän nu jag har insett vilken tur jag hade som blev född på 50-talet och inte på 2010-talet. Nu när utseende, härkomst och tal ska värderas högst, enligt alldeles för många.
Jag pratar Skelleftemål. Precis som Hanna Marklund, en av de mest kompetenta, pålästa och skickligaste fotbollskommentatorerna som TV har. Men, trots att hon är blond, är hon föremål för spott och spe. 1. Hon är kvinna. 2. Hon pratar konstigt och töntigt.

Det duger alltså inte med att vara svensk medborgare längre. Du måste ha rätt utseende, rätt dialekt, rätt kön och, antagligen, rösta på rätt parti. I somligas ögon.
Allt som jag inte har och gör.
Men jag undrar ändå om jag skulle bli lika hatad om jag orsakade en frispark som motståndarna gör mål på, som Jimmy Durmaz blir.
Hans efternamn avslöjar honom.
Det gör mitt också.
Mitt namn är Westerman.
Det är hans också
(null)
Floyd Red Crowe Westerman.

Så jag är inte rädd.

Kommentarer
Postat av: Ima

Underbara svenska tös

2018-06-25 @ 14:09:12
Postat av: Karin

Maude, ett toppeninlägg i din blogg-än en gång. De där fegisarna=nättrollen borde hålla käften. Dags att skicka Robert Aschberg på trollen, fegisar som gömmer sig bakom olika signturer och spyr galla över våra Hanna och Jimmy, båda födda i Sverige!!

2018-06-25 @ 23:32:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0