32 grader varmt och dubbdäck

(null)

När man svettas som ett tok i 32-gradig värme, trots havet på några armlängders avstånd, och mannen plötsligt får ett sms om att det är dags att byta till vinterdäck, då är det som att väckas brutalt ur en ljuvlig dröm av ett iskallt glas vatten i örat.
Ja, just ja, det finns en annan värld därute.
När jag såg Micke Anderssons bild från Hemavan på Insta, tänkte jag bara "huvva så hemskt". Marken var ju snövit. S-N-Ö, alltså. Och här sitter vi och söker skugga och blåst för att överleva.
Syster, svåger och make har badat i ett hav som var "vansinnigt varmt" och salt så det skulle lätt ha gått att använda dem som flöten. Eller flytbojar. Eller vad som helst som flyter. Själv kan jag inte gå ut i vattnet här eftersom botten är täckt av stora och små kullerstenar och mina fotleder inte håller för det minsta lilla snedsteg. Men nån dag ska vi gå till botten med problemet och besöka en sandstrand med lämpligare underlag. Det blir toppen det. Med en annan botten.

Att sitta och titta ut över ett ändlöst hav, där segelbåtar, lastfartyg och lyxkryssare syns färdas längst ut på en kant, är spänning nog för oss. På kvällen ser vi flygplan som startat från Alicante för vidare färd världen över och plan som går ner för landning i Alicante från världens alla hörn. Hörn, förresten, det finns väl inga hörn på en glob?! Lika lite som det finns en kant på ett världshav, även om alla båtar, plopp! försvinner just där.
Alltnog, den 19 oktober ska vi byta till vinterdäck. Det är låååångt dit. Nu koncentrerar vi oss på att överleva på soldäck. Himmel och plättar så varmt det är 😰☀️😉🤗😊Kommentarer
Postat av: Ima

Visste inte hur länge Ni är borta men önskade
att Ni inte var hemma idag, är det var kyligt
även hos mig, blir bättre i morgon, njut kram

2018-09-24 @ 16:51:44
Postat av: Ima

Så underbart, man riktigt känner stämningen

2018-10-05 @ 11:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0