Ibland måste man hålla huvet kallt

(null)

Och det gör man bäst genom att hålla fötterna kalla. Räcker inte det kan man alltid hålla ena handen kyld också.
Det är det här med euro och svenska kronor. Normalt går det finfint att så där på en höft översätta 10 euro till 100 kronor. Att det inte riktigt stämmer, har jag tappat bort. Tänk dig, en klänning för 10 eller en fyrarätters middag för 35, det är ju kanonbilligt det!
Men så faller månadsräkningsbetalningsdagen in när man befinner sig i ett euroland. Då blir det kaos i hjärnvindlingarna. Herremin, så vansinnigt dyrt allting plötsligt har blivit! Men det är bara att sätta igång och betala. Jag svettas floder, både på grund av den 30-gradiga värmen men också av det intensiva tankearbetet. Floderna rinner ner i IPaden och till slut ser jag inte vad jag gör. Lättnaden fyller mig likt helium när allt är signerat och ivägskickat.

Ett par dagar senare ringer hyresvärden och undrar, lite försynt, varför jag har betalat 300 kronor för mycket för oktober månads hyra?
Jag försöker inte ens förklara eftersom jag inte förstår själv. Så nu väntar jag med spänning. Kom an bara, OKQ8, Skellefteå Kraft, Länsförsäkringar och ni andra! Jag tar gärna emot mer pengar. Helst då i svenska kronor, jag känner mig rikare då. Eller hur sjutton det nu var.

Kommentarer
Postat av: Ima

Älskade lill

2018-09-30 @ 16:54:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0