Att få bli serverad kaffe av John Norman

(null)

Jo, det är några år sen nu men minnet av kaffesmaken finns kvar. Vi stod i kö för att få gratisbiljetter till matchen. Det gäller att spara in på utgifterna . . . Kön var lång, mycket lång, och vi blev lite frusna. Då kom John! Och frågade om vi ville ha lite kaffe. "Jo, om jag får ta en bild av dig", svarade jag. Självklart, sa han, utan att säkert riktigt förstå vilken uppoffring jag gjorde. Jag skulle alltså inte ta emot en mugg värmande kaffe om inte han ställde upp på fotografering!
Ibland säger jag de knäppaste saker.
En annan gång mötte jag The Jimmie Ericsson på Ica. Vi skulle båda två bestämma oss för vilken mandelmassa vi skulle köpa. "Ska du baka?", sa jag sådär lite lagom spydigt, till den tuffaste av dom alla. "Jo," svarade han, "det trodde du inte om mig, va?", svarade han hur trevligt som helst. Och vad svarade då den gamla beskedliga damen? "Jo, om dig tror jag vad som helst". Lät det trevligt kanske? När jag i själva verket menade att han, i mina ögon, var fullkomlig. Men det kunde jag ju förstås inte säga.

Pontus Petterström hade jag också en pratstund med vid pastahyllan en gång. Jag tackade honom för det enorma slit han la ner på planen. Han tackade, log och sa att det var så roligt att få sån uppskattning av fansen. Sen la han lätt sin arm om mina axlar och lovade att hela laget skulle fortsätta att jobba så. Vid det laget hade jag slut saliv i munnen så tungan fastnade i gommen och jag sa: Blurreruppzozmmmsörff. Sen skildes vi.
Det är inte ofta jag gråter. Jag är en lycklig människa. Men när somliga spelare lämnar mitt AIK, då kommer tårarna. Då frossar jag riktigt i deppighet och spelar strofen "there goes my Hero, watch him as he goes" som bara har ett syfte; att vrida om kniven i hjärtat.
Nu är det dags igen. Bert Robertsson lämnar. Och som vi gråter. Han och jag.
Hadelöv, Marttinen, Antos, John, Erik F, Erik A, Bellan, Mackan, Kusmarkarna, listan kan göras lång. Många bäckar små, blir en stor å.
Men försvinner Jimmie då blir det översvämning.

Kommentarer
Postat av: Ima

Så underbar som alltid
kram lillasyster

2019-04-03 @ 10:54:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0