Det gäller att man hänger med

(null)

Det är exakt en månad mellan bilderna, tagna på exakt samma ställe.
Och nu är det runt 20 grader varmt.
Förra gången jag var till stugan, den tionde april, tvingades jag plumsa i djupsnö, iförd snowjoggers.
I går, den 23 april, gick jag torrskodd i jympadojjer.
Men snart blir det kallt igen, säger dom som vet. På Valborgsmässoafton till exempel. Då är det eldarna som ska värma oss. Om vi nu får elda. Minst halva landet får nog avstå från brasan med tanke på skogsbränder och andra sådana hemskheter.
Jag säger som Kristian Luuk: Vart är vi på väg?
Greta vet. Och tusentals andra ungdomar vet. Medan vi gamlingar obekymrat slänger glödande fimpar omkring oss, flyger och far, vägrar se sanningen i vitögat; den här naturen lånar vi av våra barn och barnbarn!
Det finns stora problem och det finns små bekymmer. Just nu rasar en debatt på en Facebooksida huruvida vi AIK-are hatar Björklöven eller inte. Umeås hockeylag, alltså, inte de nyutspruckna ljusgröna som skapar ett elände för allergiker. Men som är så vackra.
Tänk att det kan rasa en debatt om ett ord, hata, visserligen enormt värdeladdat men ändå. Risk för spridning finns . . .
När jag besökte Umeå en gång, träffade jag på en jättetrevlig kille som hade en t-shirt med texten: Skellefteå finns inte. Det är "krig" med glimten i ögat av en Lövensupporter det. Mycket roligare än Hata Löven.  Våra mest kända och hängivna AIK-supportrar, tvillingarna Sten och Georg, kunde smälla in "Krossa Löven" mitt i en mening som behandlade ett helt annat ämne. Och så skrattade dom glatt.
Nej, nog surrat för den här gången. Nu ska jag gå ut i solen. Jag älskar våren! Och då gäller det att snabba sig, om två timmar kan det vara sommar. Håll sams, håll ut och håll naturen ren. Kram 🤗

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0