Den legala latardagen

(null)
Kolla! Märker du skillnaden? Nej, jag menar självklart inte dukningen av samma bord, nyårsafton kontra nyårsdagen. Skillnaden utgörs av lugnet. L U G N E T.
Nyårsdagen är hos många jag känner, den legala latardagen. Man får sova länge, det blev ju väldigt sent i natt, man får äta en långsam frukost med ett korsord bredvid sig, sen kommer njutningen av att på TV se andra idrotta för sitt liv, medan man själv halvligger i soffan och har åsikter. Hur underbart som helst!
Om man, som vi den här gången, har haft värdskapet för det traditionella gänget, finns det alltid några matrester i kylskåpet, som vi kan värma utan större ansträngning. I år lockar inte ens vädret till en så kallad uppfriskande promenad, det blåser småspik nämligen.
Men det mest rogivande av allt är ändå: tulpanbuketten! Våren har tagit sitt första ministeg som gett oss en tro på den. Den kommer, det gör den. Tulpaner ljuger inte.

Jag vet att det blir stressigare i morron. Då inleds den stora nedrustningen av julen! Eller inleds och inleds förresten, här tar vi det inte varligt och pö om pö, nej, allt ska bort på en enda gång. Ingenting får stå i vägen för våren!

I förmiddags ringde en av gårdagens gäster och tackade för senast och samtidigt ville hon veta om vi hade sett till hennes läsglasögon. Det hade vi inte men vi lovade att leta efter dem. En stund senare ringde hon igen och sa att hon hade hittat dem. Så bra, sa jag, och frågade var? I makens sko, svarade hon. Ibland måste man vila efter ett skrattanfall också.
Staffan sa nyss, på tal om glasögon, att förr, när vi hade haft nyårsfirande hemma hos oss, hade vi alltid en uppsjö av glasögon kvar lite överallt dagen efter. Skillnaden nu är att alla har sina glasögon på näsan hela tiden. Ja, utom en då. Åldern tar tydligen ut sin rätt. Vilket inte märks annars minsann. Samma härliga jargong, rå men hjärtlig, precis som det ska vara mellan goda vänner. 
Och alla helgar vi vilodagen. Nyårsdagen. 
God fortsättning på det nya året, mina bloggläsarvänner! Nu går vi mot våren, sakta men säkert. 👍🏼

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0