Jag skogsbadar varje dag

(null)

Jag har i hela mitt liv inte vetat vad jag har gjort! Men nu vet jag. Jag skogsbadar!
Okej, uttrycket och begreppet kanske är nytt men inte företeelsen. Skogen har alltid varit min vän, min tröst, min förtrogna, min energikälla och min ögonfröjd. Den har varit ett så naturligt inslag i mitt liv att jag inte ens har reflekterat över det.
Men nu, när skogsbad är inne, och används som en läkningskraft för kropp och själ, förstår jag hur privilegierad jag är.
Just nu, i skrivande stund, ligger jag på en divan några meter från skogen. Jag ser ljusets skiftningar mellan alla grenverk och trädstammar. Vet du hur många nyanser av grönt det finns? Inte jag heller men jisses vilket färgsprakande konstverk de bildar med solens hjälp. Grönt ÄR skönt. 
Hoppas nu att alla kan få tillgång till att "skogsbada", att inte kalhyggena brer ut sig och omintetgör. Då säger kanske någon: Men du förstår väl att skogsägarna vill avverka, det är ju ett stort penningvärde som står där.
Jo, men tänk om skogens uppdrag har ett ännu större värde än penningvärde; att göra det trasiga helt, att läka sår, att få människan att förstå.
Jag är övertygad om det. Ba’fatt ja vet de, som Hanna Marklund säkert skulle säga. Klokt. Kort. Koncist.

Kommentarer
Postat av: Ima

Vet precis hur Du känner o så långt ner jag minns Dig har Du älskat skogen, tror även mor gjorde det,
här i söder har jag haft ett par mörka timmar men
med ganska snällt buller o nu ljusnar det igen
lagom till kvällsmat o kanske lte TV innan sömn
kram

2019-07-12 @ 16:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0