Äntligen infaller pi-dagen!

(null)
Varje år, den 14 mars, infaller dagen för, kort sagt, 3,14. Pi är ett irrationellt tal. Gissa om jag känner samhörighet! Den samhörigheten är väl inte själva huvudanledningen till att det firas i dag i delar av världen, utan det är ju, smart nog, för att det är månad tre, dag fjorton i dag. 3,14.
Samma dag har jag namnsdag. Är inte det lite kusligt så säg.
Visserligen har Matilda, världens mysigaste systerdotterdotter, också namnsdag men den värsta konkurrenten om uppmärksamhet är systersonen, Jerker, som passar på att fylla år på pi-dagen. Det är ju lite pi-nsamt eftersom han absolut inte är det minsta irrationell och följaktligen inte har så mycket gemensamt med pi. Matilda är lite mer piaktig men inte som jag. 
Både pi och jag är avrundade, vi fortsätter att uppvisa brist på regelbundenhet, flera frågetecken är ouppklarade. Däremot finns det, när det gäller mig, inga som helst oklarheter om att jag är kursiv, medan det diskuteras om pi ska vara rakt eller kursivt.

Jag gillar pi. Mest för att det är det enda jag minns från matten i skolan. Ja, förstås, logaritmer glömmer jag ju aldrig. Ordet, alltså. Innebörden har jag aldrig haft användning för men jag glömmer aldrig gymnasielärarens uttal äällloggarrrritmärr. Så fastnar kunskap. Ordkunskap.

Maken är, dagen till ära, ledig. Vi ska fira med pi-roger och pi-rrvatten, som är ett familjenamn på kolsyrat vatten. Men till kvällen blir det annat ljud i skällan! Då är det hockey som gäller och inget annat. Då existerar inga andra bokstäver än AIK. Skellefteå AIK. 💛🖤

Kommentarer
Postat av: Ima

Underbart bra, lycka ikväll,kram

2019-03-14 @ 20:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0