Nu tokar det till sig

(null)

Jag tvättar håret varannan dag. Men när är varannan dag?
Staffan har slutat jobba. Slut schema kvar. Det ställer till med vissa problem mitt i glädjeyran. Han hade nämligen jobbscheman som inte tillät någon lugnt tillbakalutad tillvaro av vardagslunk, utan mer en skärpning av sinnen och minne. Kolla här bara:
Må: 7-12.57
Ti: 7.30-13.00
On: 7.30-12.30
To: 6.50-11.50
Fre: ledig
Lö: 12-21
Sö: 7-21 (i praktiken 7-12, 16-21
Det var en vecka det. Sedan följde ytterligare elva helt olika veckor innan den här kom igen. Och några av dessa kunde vara så långa att jag var trött både när han for och när han kom hem igen. För att inte tala om hur trött han var!
Vissa dagar kunde han börja jobba 13.40 och andra dagar sluta 13.19 . . . 
Att leva med en man som jobbar i vården, med sådana arbetstider kan vara svårt nog. Åkte han iväg  tidigt på morgonen, vågade jag knappt somna om, ifall någon skulle ringa på dörren och vilja något. Vilket aldrig har hänt på de cirka tio år vi har bott här, men OM. 
När han började jobba mitt på dagen, klockan 12.57 t ex, då sov jag, i ren och skär trygghet, så länge att jag nästan missade lunchen jag skulle tillaga. Annars hade han säkert gjort sig en gröt och varit nöjd. Medan jag hade skämts nåt gruvligt.
Nu finns inga tider längre. Om man bortser från frissan och tandläkaren och sådant som dyker upp nån gång då och då. Per år!
Nu ska vi också lära oss att helgen består av fredag kväll, lördag och söndag. Inte tisdag kväll och onsdag. Eller torsdag kväll och fredag förmiddag.
Det är absolut inte så att jag har något emot den nya tideräkningen, tvärtom, men det finns problem. Det här med hårtvätt, till exempel. 
Jag har aldrig behövt se mig i spegeln på morgonen, en fasa bara det!, för att förstå om det har varit en tvättahåretdag eller inte. Jag har haft stenkoll på varannan dag. När den har infallit har det varit dags.
Men nu! Nu tvingas jag möta mig själv i spegeln på morgonen för att utröna om det är en hårtvättardag eller inte. Helt omöjligt!
(null)

Jag brukar skriva listor. För det mesta innehåller de mat och annat som ska köpas. Men nu hittade jag ett block som passar mig: A list of things I might do sometime in the Future. 
Och i dag har jag satt ett kryss i almanackan, för i dag har jag tvättat håret. Nu ska det bli ordning och reda med helg på freda’. 
Glömde jag säga att jag är överlycklig över ny"ordningen" i livet?

Kommentarer
Postat av: Ima

Så härligt, all lycka, kram
önskar jag hade någon att lista,kram

2020-04-13 @ 21:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0