Nä, nu blommar det!

(null)

Jo, visst gör det! Överallt. Och alla behöver vatten. Flera gånger om dagen. Förutom radion. Och muggarna, som är i behov av kaffe. Ofta.
Men det jag tänker på är närmast talesättet "Nej, nu blommar det!". För er väldigt unga och för er som håller på att lära er det svenska språket, kan jag förtydliga mig. Att säga just "nu blommar det", har i själva verket inget med blommor och blomning att göra. Det säger vi äldre ibland när vi blir förvånade. Ordentligt överraskade. 
Egentligen är väl talesättet något längre, det är nog löken som blommar men den delen har vi rationaliserat bort.
Här är det inte i första hand en blomning som förvånar (nu hör jag min fars skratt från himlen . . .). Nej, det är fåglarna som gör att vi är så fascinerade. Vi har så många nya. Och bland dem finns de tuffaste vi har sett! De är pyttesmå och gröna och heter förmodligen Grönsångare. Här finns också en stor hackspett som har ont i huvudet. Han är även dum i samma huvud.
Först skriker han: Här kommer jag! Som om han fortfarande har föreställningen att småfåglarna blir rädda. Men då kommer stridspiloterna!! De dyker i överljudshastighet mot Hacke och ger honom en smäll i huvet i förbifarten. Om och om igen tills den dumma fågeln flyr med ett skri.
Det är nästan som när en pytteliten Greta hugger till mot stormaktsherrarna.
I dag har det dykt upp en alldeles ny fågel så nu måste jag besöka fågelboken igen. Eller så ringer jag syrran, hon är bra på fåglar. Så om jag skickar ett sms och skriver vad jag har kommit fram till, då KAN det hända att hon ringer och tokskrattar. Och säger: Alltså, nu blommar det! Den där arten finns bara i Sydafrika.
Tills nu ja. Nu finns den i Selsfors.
Tror jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0