Arg? Hon??

(null)
Redan när sms-plinget kom, tidigt på morgonen, förstod jag att det var Hon.
Dels är hon uppe tidigt, åtminstone enligt min tideräkning, dels hörde jag att signalen var ovanligt intensiv. Så här inleddes messet: Sagt i nyheterna på morronen "Stäng in alla 70-åringar"!!
Efter ytterligare många, långa rader av frustration och ilska, avslutades sms-et med "Gomorron förresten".
Jag skrattade högt, vilket inte är så vanligt vid den tiden på dygnet, men det gick inte att låta bli. Vi har nämligen jobbat tillsammans under ett antal år så jag känner till hennes otroligt glada och otroligt arga sidor. Som tur var dominerar de glada men även de arga kan vara tämligen underhållande. Glömmer aldrig de två oskuldsfulla damerna i 70-årsåldern som aldrig insåg hur farligt nära ett bombanfall de var, när de blockerade en kassakö i all oskuldsfullhet och Hon inte kom sig förbi. 
Nu är Hon själv en 70-plussare men aldrig att hon skulle stå stilla någonstans och hindra annans framfart. Hon har ögon i nacken och heltäckande känselspröt. Men OM någon eller någonting retar henne, då ska man hålla sig utanför skottlinjen en stund. 
Det absolut farligaste för henne vore att sätta restriktioner på hennes liv. Hon karar säkert ett virusangrepp, frågan är om viruset karar henne.  
Okej, jag ska inte bagatellisera den situation som råder över stora delar av världen nu men om vi inte får skratta, då har vi ingen chans. Det är därför jag är så irriterad på, framför allt, kvällstidningsdrakarna, som spyr ut förtärande eld i sina rubriker. 
För mig räcker det med att få information från SVTs och TV4:s kvällssändningar. Även det egna husorganet Norran måste få en eloge för att de håller sig på mattan. Men så är den tidningen inte beroende av lösnummerförsäljning heller . . .

På tal om Norran så har den varje dag en helsida med alla TV-kanalers sportsändningar. De direktsända evenemangen markeras med röd text. Nu är varenda rad svart. Hela sidan! Det gör ont att se den. Ändå kikar jag lite grann för det kan ju visas en repris på någon AIK-match.
Eller någon spansk alternativt italiensk fotbollsmatch. FIFA med knuff, som jag numera kallar den sporten.

Kommentarer
Postat av: Ima

Skönt att läsa Dig när vänner som hörs meddelar
elände, stor kram

2020-03-19 @ 12:18:04
Postat av: Karin

Haha, på pricken om din ibland arga fd arbetskompis. Jag känner också henne och hennes båda sidor. Den glada ÄR faktiskt bättre. Frustration borde förresten vara hennes andranamn istället för Ingegerd. Läste förresten nyligen definitionen på ordet frustration. Så här lyder den enligt Wikipedia: "Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras. Tack Maude, än en gång fick jag mig ett gott skratt efter att ha läst din blogg. KRAM. KRAM

2020-03-20 @ 12:55:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0