I dag hade jag tänkt vara på dåligt humör

(null)

Jomen, ibland känns det som att det är nödvändigt för att man inte ska glömma bort hur glad och nöjd man har anledning att vara.
I dag skulle det ha varit en perfekt dag, eftersom jag skulle börja packa ihop sommaren inför flytt till höst och vinter.

Det gick sådär.
Ett fantastiskt vackert och varmt sommarväder ställde till det för det första. Små, lätta moln, ser jag på min himmel, sjöng Pugh och baske mig om inte jag också började sjunga den - fast tyst. Jag var ju på dåligt humör.
Sedan satte ju älven igång och glittra som aldrig förr. Inte gjorde det mig på sämre humör direkt.
Till råga på allt dök plötsligt mysfolket Lilian och Janne överraskande upp och allt kändes gott,  som förr, när de också bodde här.
När de gick och Staffan bestämde sig för att köra till sopsorteringen i Medle, hade jag ju min chans. Men icket! Då kom jag att tänka på Skellefteå AIKs match i går mot Berlin, som började så bedrövligt men som slutade i vinst!
Kan man bli annat än glad?
Och älven den glittrade.
I morron ska vi äta surströmming med Grubbaborna. Kom jag plötsligt att tänka på.  Och mungiporna fortsatte uppåt.

Jag har börjat plocka ihop sånt som ska följa med till stan och slänga sånt som jag borde ha gjort mig av med för länge sen. Det känns jättebra.

Visst längtar jag efter TV-utbudet vi har i stan, hockeyn, fotbollen och Play-kanalerna som har programmen vi inte har kunnat se här i stugan. Men där kan vi, å andra sidan, inte se på fåglarna, ekorrarna, hararna och ett och annat skogstroll, samtidigt som vi ser på TV.
Läge för att bli på dåligt humör? Skulle ha kunnat vara om jag inte tänkt framåt. På snön. Kylan. Sånt som vi egentligen inte behöver bry oss så mycket om i stan.
Och, tänk det!, mannen är ledig varje dag nu. V-a-r-j-e dag. Vi kan åka till stugan närhelst vi känner för det, till och med sova över. Fast inte när AIK har match.

Nä, det där med att vara på dåligt humör får nog bero. OM inte  någon klagar på Jocke Lindström, eller jag upptäcker slarv i media, för att inte tala om denna poänglösa Ica-reklam som visas massvis med gånger varje kväll och retar mig till vansinne, då jädrar!! Sånt tål jag inte. Där går gränsen för vad mitt goda humör tål.

Men än glittrar både älven och mina ögon.


Kommentarer
Postat av: Maria Lundmark Hällsten

God morgon! Nu har jag bloggat lite, tackar för lånet. Här hittar du inlägget https://blogg.vk.se/maria-lundmark-hallsten-umea/2021/09/04/ska-man-kolla-upp-dom-kanske-%f0%9f%a4%ad/

Svar: Kul! Tack själv. 🤗
Maude Westerman


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0