365 oskrivna blad

(null)

Så brukar man ju säga inför ett nytt år med blanka sidor i almanackan.
Det var länge sen jag hade anledning att säga så.
När vi byter vår väggalmanacka, Skellefteå AIKs förstås, så har jag oftast redan anteckningar för hela nästkommande år. Nu blir det 2022 och folk fyller år som vanligt, vilket jag skyndar mig och för in för hela året redan den första januari för att vara på den säkra sidan.
Det är steg ett.
Steg två är att titta på almanackan varje dag.
I april i nådens år 2021 hände det sig nämligen att en mycket god vän ringde till mig och när jag svarade, hördes en svag, bedrövad röst som sa: Är du arg på mig?
 VA??!! halvskrek jag, eftersom jag aldrig har varit arg på henne sedan en morgon år 1969 då hon med mycket pigg röst kom in i mitt rum och väckte mig med ett hurtigt: Måd, får jag låna dina Carmen curlers?
Är det någon som minns vad Carmen curlers var? En sorts fruktansvärt hemska, hårda hårrullar som värmdes upp med el och sattes fast på skallen med långa pinnar (klykor) som kunde orsaka hjärnskador om man stack fel och lite vårdslöst.
Eftersom dåligt morgonhumör var mitt signum och det främst utlöstes av en pigg röst, sa jag självklart "NEJ" med en sådan auktoritet att hon inte har glömt det än.
Därav den plågade rösten i telefon femtiotvå år senare.
Men nu är jag inte längre den vresiga, blodtörstiga människa jag en gång var så därför blev jag både förvånad och förskräckt över frågan. "Men vad?? Varför säger du så? Det vet du väl att jag inte är", stammade jag chockad fram.
"Måd, JAG HAR FYLLT ÅR!!"
Och jag hade inte ringt . . .
Nu räcker det ju inte med att jag skriver upp födelsedagar i almanackan, jag måste titta på den varje dag också! Tydligen. Inte bara för att kolla om någon fyller år och bör uppmärksammas, utan även andra viktiga saker som jag kan ha skrivit upp. Till mitt försvar måste jag säga att jag alltid gör det men att blicken kan fastna på bilder av Jocke Lindström, Oscar Möller, Gurra, Hugg eller nån av de andra i laget och jag börjar snacka taktik och Norrans betygsättning med dem och helt glömmer att kolla om jag har någon läkartid, frissabokning eller en "Obs! Sista betalningsdag" inskriven.

Än så länge har jag bara en anteckning i 2022:s väggalmanacka. Sjätte april. Yvonne.
Resten är oskrivna blad.
Hoppas att ni, fantastiskt uthålliga bloggläsare, får ett underbart år 2022. Dag för dag. Blad för blad.
Nyårskram från mig 🤗


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0