Och här sitter jag och fryser

(null)

Nej, det är inte lillkillen som sitter i snön som säger det. Han är i sitt rätta element och har ju dessutom en kula med AIK-mössa bredvid sig. Sånt värmer.
Det är, surprise!, jag själv som säger det. Anledningen är att det blir ingen stabilitet i temperaturen omkring mig. Ibland blåser det ute (svinkallt), ibland bakar jag (tokvarmt), någon gång går jag ut (kallt), någon gång hettar jag till (tillfällig kokpunkt).
Det finns ju ett skällsord som heter klimakteriekärringar. De är ömsom kalla, ömsom varma och skäms över svettilen. Det är inte det mina svängningar beror på. De är klimat- och omständighetsstyrda.
Och jag måste faktiskt erkänna att jag gillar dem. I flera år har jag nämligen varit så äckligt nöjd över livet och dess innehåll så jag har inte haft den minsta anledning att skifta i humöret. Jag är fortfarande mycket tillfreds men nu har jag, tack och lov, börjat reta upp mig på saker igen. Det är så härligt livgivande. 
Dagstidningen som sätter fel betyg på Skellefteå AIKs spelare, är en säker tändgnista. Överhetspersoner som tror att de står ovanför lagen, kan göra mig spysjuk. "Mänskliga" varelser som tror att de har rätten att bestämma över andra människors liv och död, gör mig rabiat. Och Trisslotter som inte ger vinst. De, om några, är en säker källa till humörsvängningar.
Du ser, spektrat är vitt.

Som tur var, finns det betydligt fler anledningar till glädje. 90 procent av min vakna tid är jag glad och nöjd. Och varför skulle jag inte vara det. Jag vet nämligen hur det känns att vinna högsta vinsten!! Vaddå, pengar? Äsch, det får andra ha och planera placeringar som ska ge hög avkastning så att den måste planeras för att generera mer pengar som de ändå inte kan ta med sig till nästa "liv".
Nej, högsta vinsten har enbart med människor att göra. Familj, släkt, vänner. Och barnbarn. Om de inte hör till familjekategorin? Nja, de har liksom en alldeles egen kategori, som innefattar glädjefnatt, ömhet, överraskningar, omsorg och oro med ansvarsfrihet och alldeles särskilda band.
Vi har sex stycken tillsammans. Här snackar vi riktig rikedom. Här snackar vi värme. Den biter inte ens snö, kyla och blåst på.
PS. Alfred, tack för sms-et "13 av 10 på köttfärssåsen".
Då må det vara minus 22, snöfall och storm . . .  Jag är varm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0