Inte lätt att vara positiv alla gånger

(null)

I går ringde hon till farfar, Staffans 10-åriga barnbarn Molly. Eftersom de oftast pratar med rörliga bilder till, kunde vi på en gång se att hon inte var på topphumör.
"Men hej Molly, hur är det?, sa farfar.
"Jag är positiv" svarade hon, ansiktsuttrycket till trots, där mungiporna pekade ordentligt neråt.
Eftersom hon fyllde 10 år dagen innan och det planerade jubileumskalaset tvingades ställas in på grund av pappa Johannes förkylning, tog det några sekunder innan vi fattade.
Molly hade, liksom pappa, testats positivt för Corona. Då kan man ju definitivt inte vara positiv. Vi förstår dig, Mollygumman.
Nu handlar det mesta om att undvika covid-19-smitta tills man har fått sina två vaccinationssprutor och det kan ju dröja det. 
Alla agerar vi olika för att inte drabbas. Somliga lider svårt av isolering och karantän. Andra verkar lita på turen och lever nästan som vanligt och dessutom utan munskydd och handskar.
Själva lider vi mest av att inte kunna träffa barn och barnbarn, kramas och lyssna på dem,  äta med dem, fika med dem, fira tillsammans vid födelsedagar och annat som har varit självklart hittills.
Men en vacker dag så . . .
Dotter Annie fyllde år i går. Hennes bästa present var ett skriftligt, bindande löfte av en av sina söner att han skulle massera hennes nacke någon gång under dagen. Hon kunde nog inte ha blivit lyckligare 💞 Hon var, så att säga, positiv utan att vara positiv och hoppades bli negativ under dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0