Trevlig hälg!

(null)

Klart man vill gå ner i varv när man flyttar till stugan. Vi fick en försmak av det i dag.
Efter att i går ha städat och fejat i stugan, förutom i Röda rummet där vi har magasinerat förra sommaren, åkte vi i dag dit med livets absoluta förnödenheter: mat och TV.
När vi var klara med uppackning och inställning av TV och Boxer, slog vi oss ner i favoritfåtöljerna och drack kaffe. Vi brukar dricka vårt kaffe i normal intagningshastighet men i dag var det tji! Vi anammade tempot i det som visades på TV-skärmen och drack saaakta. Där visades dygnetruntaction minsann: Den stora älgvandringen. Omåttligt populär, har vi hört. Man sitter som på nålar hela tiden. Kommer det nån älg? Nää. Men nästa timme då? Nää.
Om vi ska vara riktigt ärliga så är vi inte imponerade så det stör. Här, i stugan, har den STORA älgvandringen redan skett. De, älgarna, har i förbifarten tuktat vårt äppelträd, körsbärsträd, vår körsbärsbuske och vår rönnhäck.
Pia, en av våra goda grannar, såg 13, T-R-E-T-T-O-N älgar på en och samma gång, nere på isen i en lång rad. 
Så - om vi sitter dygnet runt och ser om det dyker upp en älg på TV-rutan? Nja, inte sedan vi hade en livs levande på altanen. Det räckte för att fascinationen gällande älgar skulle avta.
Däremot slutar vi aldrig att bli lyckliga av fågelsången, sädesärlorna Sälly och Ärlands återkomst till vårt stugtak, deras hälsningsvissling, koltrastens vackra sång från talltoppen och ekorrens försök att komma åt fågelmaten. Det, mina vänner, är action som tilltalar oss.
För att inte tala om den stora myrvandringen. Där behöver man inte vänta i spänning i flera timmar. Den är ständigt påGÅENDE.
Hej skogen, älven och stugan, nu kommer vi!

Kommentarer
Postat av: Ima

Så underbart o känna anländandet till Selet, njut
verkligen.
Jag har hamnat tvärtom i stan i ensamhet så jag
längtar tillbaka till min natur o vårens ankomst
men verkar inte bli så får bara anpassa sig till nya njutningar av våren
kram o ha det Ima

2021-05-08 @ 17:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0