En god idé att gå i ide nu

(null)

Det var ju inte så länge sedan jag själv sken som en sol, på väg till stugan med hela flyttlasset.
Nu, när lasset gått åt andra hållet, utstrålar jag lika lite glöd som höstsolen, du vet, den där som ligger lågt.
Hur långt är det kvar till nästa sommar? Jag vet!  Först ska oktober, denna hoppets släckare, passera. Sen kommer november, då somliga passar på att fly till varmare breddgrader medan vi, som inte är överförtjusta i flygresor, får tampas med ett mörker som är mörkare än svart. Den mörka månaden brukar följas av en massiv ljusinsats för att hälsa advent och julen välkomna.
Hur blir det nu? De levande ljusen har inte en chans att skingra mörkret och de elektrifierade massorna har vi varken råd med eller tillstånd till. 
Och sedan då januari. Lång, kall och,  av personliga skäl, ytterst ovälkommen. Så skulle det kunna fortsätta fram till maj, MEN!
Med höst, vinter och vår följer svensk hockey (läs: Skellefteå AIK), spansk fotboll, skidskytte, längdskidåkning med mera, vilket tillsammans blir en himla massa spänning. På TV. Hemma i soffan med en skön filt och en man som delar mina intressen till fullo. 
Det är faktiskt så himla trevligt att när sommaren kommer, har jag glömt att jag längtat. Till sommaren. Till stugan. Till skogen, fåglarna, harungarna. Till orangeriet där vi intar alla våra måltider om det inte är allt för varmt väder.
Var sak har sin tid, var det nån som sa. Jag vet inte om jag riktigt håller med om det. Om man nu kan kalla årstider för "sak". Det går faktiskt att njuta både sommar, höst, vinter och vår. Om man bara kan, törs och vill vara sig själv.
Se där, nu har jag överbevisat mig! Jag som säger mig hata vintern. Men om jag tar ett spadtag under ytan på snötäcket så hittar jag bevisligen guldkorn även där.
Man får lov att tänka till och se det som är positivt. I dag är det några plusgrader, noll dagsljus och regn. Men - AIK har match i kväll!
Livet är allt bra underbart! Tänk vad ni missar, ni björnar som går i ide. Utan TV och nåt gott att äta. 🤗



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0