Man får allt mindre för pengarna

(null)

Ibland blir jag sugen på te och rostat bröd. När det händer, har vi sällan nån fralla i frysen men den här gången inträffade undret! En skivad franska till och med, det kunde inte bli bättre, jublade aningslösa jag. Det hade nämligen kunnat bli oherrans mycket bättre om inte brödskivorna, samtliga,  haft stora hål i mitten!
Har jag missat nåt?? Kan det ha varit innefolkets senaste uppfinning; Känn doften av rostad fralla - den blir du inte fet av!
Jag menar, finns det hål i produktgranskningen? (Ursäkta ordvalet)
Kan vad som helst lämna en produktionslinje med stämpeln "Klar"? En bil utan ratt. Klar! En hårborste utan piggar. Klar! En flaska mineralvatten utan vatten med med kolsyra? Klar!
Jag hänger inte med i svängarna för jag tillhör inte innefolket. The Influencers! Om jag hade tillhört en hängiven beundrarskara till någon sådan, kanske jag redan innan jag köpte den skivade frallan, varit medveten om dess fördelar; Doften utan fett!
Jag känner att jag har tagit klivet in i den så länge föraktade gruppen: gnällkärringar! Men - vet du vad det är för skillnad på ordet käring (med ett r) och ordet kärring (med två r). Det är faktiskt lika stor skillnad som en frallaskiva som är hel och en som har ett gigantiskt hål!
Den ena älskar man och den andra blir man rasande på. Tänk vilken skillnad det kan bli på grund av en liten bokstav.
Det är därför det finns korrekturläsare, förlåt FANNS korrekturläsare. Och när de fanns, tolererades inte, till exempel, Vart bor du? Det heter VAR bor du?!  Vart har att göra med riktning! Var anger befintlighet!
Exempel: Var var hålen? Svar: I frallan.
Vart var de på väg? Svar: Till brödrosten.
Hur gick det? Svar: Åt fanders!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0