Det kändes som ett hån

(null)

att hitta ett oöppnat paket isglass i frysen. Därför hamnade det i slasken. 
När det är minus 29 grader ute och man tänker att "vi kanske har nåt gott i frysen som vi kan laga till och njuta av åtminstone" och förhoppningsfullt börjar rota, med vantar på, och leta, VAD hittar man väl då?! Ett oöppnat paket isglass! Men när har det kommit dit? Hade vi så varmt nån stund i somras att idén om att köpa hem isglass till barnbarnen dök upp som en god idé dessutom?
 Vilken miss! Glassarna fick ligga i "slasken" och tina bort i sin egen takt men pinnarna tog jag givetvis reda på. Som vanligt såg jag framför mig Odlaren Maude, som skulle sätta frön i bänkar vid sommarstugan. Tack vare det nyfunna förrådet av märkpinnar ska det nu bli en rejäl satsning till våren! Eller? Blir det som vanligt?  Staffan gör i ordning jorden enligt konstens alla regler och jag går med stor energi in för jobbet med att så in frön; morötter, sallad, dill, persilja, you name it . . .
Sedan är det dags för vädret att göra sitt. Oftast missköter det sina uppgifter och synen om en dignade skörd bleknar mer och mer. Det där med vattning vid behov och ogräsrensning avtar med tiden och tillväxten liksom stannar av. Höstens skörd är inget att tala om. (Man ska inte prata om dem som inte är närvarande). 
Nu har vi fått meddelande om att älgar har synts på vår stugtomt i vinter. Bra, då kanske de har tuktat våra buskar och träd, som kommer att ge rikliga skördar kanske redan till hösten. I fjol fick vi ett äpple på äppelträdet. Skulle vi få två stycken detta år, är det en dubblering av skörden, skulle vi få tre stycken är det ett under! 
Nej, det är bara att krypa till korset och erkänna att mina fingrar inte är det minsta gröna men mina intentioner är goda. Tyvärr kan man inte äta dem.
Just nu är det långt till vår. Termometern visar minus tjugo och drygt det och snön bildar alpina höjder på våra tomter.  Det blåser så att blodet isar sig MEN den ljusa dagen i dag är 5 minuter och 56 sekunder längre än i går! WOW! Vi har 155 dagar på oss innan det vänder åt andra hållet.
Hoppas att vi hinner njuta av en glass eller två innan dess. Men ingen isglass! Aldrig i livet!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0