Nu händer det saker!!

(null)

(null)

(null)

Såg du bilden på vår blomkruka med tagetes i en tidigare blogg? Den som sitter på väggen vid vår altandörr och som förvandlades till ett fågelbo med fem ägg i?
Nu verkar det som att det händer nåt! Blivande pappa fågel är alldeles hispig, precis som alla andra blivande pappor. Han flyger täta turer till väggkrukan, sen sätter han sej på altanräcket och verkar utföra nån sorts steppdans men rätt som det är flyttar han till en stolsrygg och stirrar rätt ut i tomma intet. Efter en kort stunds stirrande flyger han tvärt till altanräcket och tittar längtansfullt på maten som de andra, känslolösa, fågelarterna glufsar i sej. Som om HAN skulle ha tid och ork att äta! 
Ibland kommer marodören Hacke med lysten blick mot väggen och fågelboet. (Att kalla den för blomkruka fortfarande vore en skamlös lögn) . Då blir det fart på både oss och pappa fågel och vips ändrar hackspetten riktning. Men då han verkar ha samma egenskaper som en bumerang så, ja, du fattar, det är ett heltidsjobb.
Ändå tog vi ledigt två dagar och åkte på tur. Och otur. Vi hoppades på bra väder och fantastisk utsikt, som stora, djupa sjöar och fjällvidder brukar bjuda på. Visst infriades de förväntningarna men att det skulle vara absolut tokvarmast på natten trodde vi väl ändå inte. När vi, något trötta, checkade ut efter en enormt stor och delikat frukostbuffé och den (prat)glada receptionisten frågade om allt var till belåtenhet, kunde vi inte låta bli att påpeka den närapå olidliga värmen på natten. Har ni verkligen ingen luftkonditionering på rummen, frågade Staffan. Då log hon och citerade en tidigare ägare till hotellet: Det är så dyrt att installera och här uppe har vi korta somrar och just i år blev det en onsdag.
Vi gick skrattande ut till bilen och möttes av ett svalt regn och friska vindar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0