Hästhov och älgskit

(null)

(null)

Jo, det är helt avsiktligt som jag skriver Hästhov och inte Tussilago om de små gula löftesbärarna. Ett namn eller en benämning kan avslöja mycket. Jag har inget gulligt alternativ till älgskit, Skogens konungs spillning, lämpar sig inte där den ligger i högar över hela tomten. Inte är den gullig heller. Det är en väsentlig skillnad på hästhov och älgskit.
När vi lämnade stugan i höstas hade vi, enligt förståsigpåare, björnspillning på tomten. Det väljer jag att bortse ifrån.
Nu kommer jag till själva kärnpunkten: Kan man använda det som Skogens konung har lämnat efter sig överallt på tomten till gödsel? I så fall finns det två förmildrande omständigheter med att de har mer eller mindre bott på vår tomt i vinter. Gödsel vore en och tuktningen av samtliga träd och buskar en annan. Tack, tack, nu kan vi plocka både äpplet (obs singularis) och körsbären i höst utan att behöva sträcka oss och stå på tå.
Vi delar utemiljön med djuren och så långt är allt frid och fröjd. Inomhus äger de icke inträde! Möss, spindlar, ormar, björnar och krokodiler gör säkrast i att helt enkelt hålla sej på en annan breddgrad. Fåglar, däremot, får gärna känna sig välkomna. Och harungar. Världens sötaste. Men, och då får de vara hur söta som helst, ekorrar bör icke infinna sig. Tjuvar och banditer har vi nämligen inget till övers för. Är de dessutom hånfulla och smarta och totalt utan samvete och rättvisetänk, då är de totalt portade. Vilket de naturligtvis ger blanka sjutton i. I stället spänner de ögonen i oss och tjattrar emot samtidigt som de fortsätter att sätta i sig fåglarnas mat.
Snart flyttar vi ut till stugan. Gissa om jag längtar ❤️🏡

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0